povećan broj prevoznika koji koriste prednosti modernizacije

Uprava carina: Zaživela primena nove verzije NCTS tranzitnog sistema

SrbijaVesti

7.2.2024 18:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Uprava carina: Zaživela primena nove verzije NCTS tranzitnog sistema Uprava carina: Zaživela primena nove verzije NCTS tranzitnog sistema
Uprava carina Srbije objavila je u sredu da je, nakon nedelju dana primene nove verziju tranzitnog sistema (NCTS faza 5) za kamione, povećan broj... Uprava carina: Zaživela primena nove verzije NCTS tranzitnog sistema

Uprava carina Srbije objavila je u sredu da je, nakon nedelju dana primene nove verziju tranzitnog sistema (NCTS faza 5) za kamione, povećan broj prevoznika koji koriste prednosti tako modernizovanog tranzita.

Istaknuto je da aplikacija NCTS faza 5 uspešno radi, pa je od 28. januara do 4. februara, uz pomoć novog sistema granični prelaz Horgoš prešlo 4.893 kamiona, granični prelaz Batrovci 4.372, prelaz Kelebija 3.204, prelaz Preševo 2.469 i granični prelaz Gradina 1.189 kamiona.

Podseća se da je u saradnji sa poslovnom zajednicom, koja je, kako je navedeno, bila blagovremeno obaveštena o svakom koraku uvođenja nove procedure, zaživeo sistem koji je usklađen sa carinskim propisima Evropske unije i Konvencijom o zajedničkom tranzitnom postupku.

Naglašeno je da se, nakon uvođenja nove verzije tranzitnog sistema NCTS faza 5, Uprava carina pobrinula da svi oni koji imaju nedoumice o tome kako da postupe ukoliko planiraju prevoz robe i sprovođenje carinskih postupaka, mogu detaljno da se informišu na veb stranici Uprave carina Srbije u rubrici Aktuelnosti.

Dodaje se i da prevoznici koji se suoče sa bilo kakvom teškoćom u vezi sa novim sistemom, mogu da se obrate za podršku carinskim službenicima na graničnim prelazima, kao i Help Desku Uprave carina.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...