Prvi ciljevi promocija potencijala domaćih brendova na stranim takmičenjima

Uskoro formiranje saveta PKS za sport i privredu

BiznisPoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

18.8.2022 15:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Uskoro formiranje saveta PKS za sport i privredu Uskoro formiranje saveta PKS za sport i privredu
Privredna komora Srbije (PKS) formiraće savet za privredu i sport koji će okupiti predstavnike poslovne i sportske zajednice u cilju promocije potencijala sporta i... Uskoro formiranje saveta PKS za sport i privredu

Privredna komora Srbije (PKS) formiraće savet za privredu i sport koji će okupiti predstavnike poslovne i sportske zajednice u cilju promocije potencijala sporta i privrede Srbije.

Na sastanku kome su prisustvovali Mihailo Vesović direktor sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju PKS i predsednik Sportskog saveza Srbije (SSS) Davora Štefanek, najavljeno je i potpisivanje sporazuma o saradnji između dve institucije.

„Formiranjem saveta za privredu i sport unaprediće se institucionalna saradnja i ojačati sportska diplomatija, jer upravo su sportisti naši najbolji ambasadori i na najbolji način mogu da promovišu domaće brendove na međunarodnim takmičenjima“, rekao je Vesović i dodao da će to ujedno biti prilika da se kroz brojne zajedničke aktivnosti promovišu sport, privreda, ali i zdrav način života.

Davor Štefanek rekao je da će Sportski savez Srbije podržati osnivanje Saveta za privredu i sport kao i da će ova institucija aktivno učestvovati u radu Saveta. On je dodao da Sportski savez Srbije organizuje niz akcija usmerenih na promociju sporta i zdravog života, a posebno se izdvaja Sajam sporta koji će u septembru biti održan na Adi Cinganliji. Kako je istakao, podrška Privredne komore Srbije je važna, a potpisivanjem sporazuma između PKS i SSS doprineće još boljoj komunikaciji sa privredom.

Viši savetnik u PKS Mladen Đorić rekao je da su kompanije već zainteresovane za ovaj vid saradnje kao i će PKS i narednom periodu definisati aktivnosti i modele saradnje, posebno u oblasti sportskih tehnologija gde veliku ulogu mogu da imaju domaći startap ekosistemi, IT kompanije i naučno-tehnološki parkovi.

U cilju unapređenja saradnje privrede i sportskih institucija, Privredna komora Srbije je ranije potpisala sporazum o saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta.

  • Dunja5

    18.8.2022 #1 Author

    Super vest

    Odgovori

  • kaćica

    18.8.2022 #2 Author

    Lepo ako misle da ulazu u sport.

    Odgovori

  • ZVE84

    19.8.2022 #3 Author

    Dobro i da ali će to uticati na njihov uspeh?

    Odgovori

  • GOCA BG

    19.8.2022 #4 Author

    Potencijal imamo i za sport i za privredu,samo dobra ulaganja fale…

    Odgovori

  • Kristina

    20.8.2022 #5 Author

    Odlično!

    Odgovori

  • VERA

    21.8.2022 #6 Author

    Odlična ideja svakako, treba da se popularisu domaci proizvodi.

    Odgovori

  • VILENJAK

    21.8.2022 #7 Author

    Imamo potencijal, samo nam je neophodna finansijska podrška!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...