PKS objavila spisak svih javnih poziva do kraja godine

Svi državni podsticaji za koje mogu da konkurišu domaći privrednici

AgrobiznisBiznisPreduzetnikSrbijaVesti

3.8.2022 17:46 Autor: Ljiljana Begović 12

Svi državni podsticaji za koje mogu da konkurišu domaći privrednici Svi državni podsticaji za koje mogu da konkurišu domaći privrednici
Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je privrednike da obrate pažnju na aktuelne javne pozive i konkurišu za sredstva i podršku kod nadležnih institucija. Prvi... Svi državni podsticaji za koje mogu da konkurišu domaći privrednici

Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je privrednike da obrate pažnju na aktuelne javne pozive i konkurišu za sredstva i podršku kod nadležnih institucija.

Prvi konkurs traje do 30. septembra, kada je i poslednji rok za prijavljivanje za dostizanje standarda kvaliteta vina i rakije.

Nekoliko programa prema obaveštenju PKS završava se 15. oktobra, do kada zainteresovani privrednici mogu da pripreme potrebnu dokumentaciju za učešće na konkursima.

Poljoprivrednici se mogu prijaviti za premije za mleko, a rok za prijavu za treći kvartal je od 1. do 15. oktobra.

Polovina oktobra je rok za prijavu za nabavku kvalitetnih priplodnih grla za unapređenje primarne stočarske poljoprivredne proizvodnje, kao i za izgradnju i opremanje objekata za unapređenje primarne proizvodnje. Do istog datuma se mogu prijaviti pčelari koji su zainteresovani za podsticaje za organsku stočarsku proizvodnju-po košnici pčela.

Do 15. oktobra se moraju prijaviti i oni privrednici koji žele podsticaje za podizanje matičnih zasada, kao i za proizvedene sadnice voćaka, vinove loze i hmelja.

Privredna komora poziva privrednike da se prijave i za podsticaje za sprovođenje aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti kroz sertifikaciju sistema kvaliteta hrane, organskih proizvoda i proizvoda sa oznakom geografskog porekla, zatim za očuvanje biljnih genetičkih resursa, kao i za promotivne aktivnosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Za sva tri konkursa poslednji rok za prijavu je 31. oktobar.

Foto: Freepik.com

Do novembra privrednicima je ostavljen rok za prijavu na nekoliko programa podrške. Prvi ističe 15. novembra do kada je potrebno spremiti i predati dokumentaciju ukoliko želite da dobijete podsticaje za premiju osiguranja useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja.

Kraj meseca novembra poslednji je rok do kada se možete javiti za subvencije za audio-vizuelno delo, kao i za zapošljavanje.

Programi za pripravnike sa srednjim i visokim obrazovanjem, sticanje praktičnih znanja, stručne prakse, finansiranje mere obuke na zahtev poslodavca otvoreni su do 30. novembra.

Rok za prijavu za regres za troškove skladištenja je do 30. novembra, a podsticaji za proizvodnju konzumne ribe do 31. decembra.

Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju, otvoren je do utroška sredstava, najkasnije do 31. decembra 2022. godine. Isti datum je krajnji rok za dodelu subvencija na zarade za osobe sa invaliditetom bez radnog iskustva.

Kada je reč o investicionim i kreditima za trajna obrtna sredstva, oni se po prijavi mogi dobiti tokom cele godine.

Takođe, iz PKS podsećaju da su javni pozivi za program transfera tehnologije, kao i podsticajna sredstva za otpadnu električnu i elektronsku opremu, po prijavi otvoreni tokom cele godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...