Čeka se izbor ponuđača za naredne četiri godine

Usvojena Odluka o izboru avio-prevoznika za aerodrome u Nišu i Kraljevu

SrbijaVesti

13.10.2023 08:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Usvojena Odluka o izboru avio-prevoznika za aerodrome u Nišu i Kraljevu Usvojena Odluka o izboru avio-prevoznika za aerodrome u Nišu i Kraljevu
Vlada Srbije usvojila je izmenjenu Odluku o proglašenju linija u javnom interesu u vazdušnom saobraćaju koja se odnosi na aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu... Usvojena Odluka o izboru avio-prevoznika za aerodrome u Nišu i Kraljevu

Vlada Srbije usvojila je izmenjenu Odluku o proglašenju linija u javnom interesu u vazdušnom saobraćaju koja se odnosi na aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu i aerodrom „Morava“ u Kraljevu.

Donošenjem te odluke stekli su se, kako je navedeno u saopštenju vlade, uslovi da se pokrene postupak za izbor najpovoljnijeg ponuđača koji će u periodu do četiri godine obavljati redovan avio-prevoz ka ukupno deset destinacija.

Tom odlukom omogućeno je obavljanje redovnog avio-prevoza na linijama koje nisu komercijalno isplative, a koje su od značaja za privredni i društveni razvoj Srbije, dodaje se u saopštenju, prenosi Danas.

Linije na kojima je obavljanje redovnog avio-prevoza proglašeno javnim interesom su određene na osnovu inicijativa koje su dostavile lokalne samouprave Niša, Kraljeva i Čačka.

Vlada Srbije je na istoj sednici usvojila i Protokol kojim će početna plata nastavnika, odnosno zaposlenog sa sedmim stepenom stručne spreme, do 1. januara 2025. godine biti izjednačena sa prosečnom platom u Srbiji.

U protokolu koji je vlada potpisala sa reprezentativnim prosvetnim sindikatima je predviđena i obaveza za sindikata da danom potpisivanja tog dokumenta prestaju i razlozi za štrajk u prosveti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...