sektor trgovine na veliko i malo porastao za 37 procenata

Veći indeks prometa u uslugama za 43,7 odsto u Crnoj Gori

BiznisRegionVesti

24.8.2022 11:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Veći indeks prometa u uslugama za 43,7 odsto u Crnoj Gori Veći indeks prometa u uslugama za 43,7 odsto u Crnoj Gori
Indeks prometa u uslugama u Crnoj Gori, u drugom kvartalu ove godine, veći je 43,7 odsto u odnosu na prvo tromesečje, pokazuju podaci Monstata.... Veći indeks prometa u uslugama za 43,7 odsto u Crnoj Gori

Indeks prometa u uslugama u Crnoj Gori, u drugom kvartalu ove godine, veći je 43,7 odsto u odnosu na prvo tromesečje, pokazuju podaci Monstata.

Indeks prometa u uslugama u drugom kvartalu je u odnosu na isti period prošle godine veći 39,3 odsto, prenosi Mina.

U sektoru trgovina na veliko i malo motornim vozilima i motociklima i trgovina na veliko u drugom kvartalu indeks prometa je u odnosu na isti prošlogodišnji period veći 37 odsto, dok je u odnosu na prvi kvartal ove godine veći 41,3 odsto.

“Indeks prometa u uslugama u sektoru saobraćaj i skladištenje u drugom kvartalu je u odnosu na isti period prošle godine veći 51,5 odsto, dok je u odnosu na prvi kvartal veći 47,6 odsto”, navodi se u saopštenju.

U sektoru usluge smeštaja i ishrane u drugom kvartalu on je u odnosu na isti prošlogodišnji period veći 76,9 odsto, dok je u odnosu na prvi ovogodišnji kvartal veći 121 odsto.

Indeks prometa u uslugama u sektoru informisanje i komunikacije u drugom kvartalu je u odnosu na isti prošlogodišnji period veći 21,5 odsto, dok je u odnosu na prvo tromesečje ove godine veći 10,2 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...