Radno vreme za Uskrs i Prvi maj

Većina prodavnica će raditi za Praznik rada

SrbijaVesti

29.4.2021 08:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Većina prodavnica će raditi za Praznik rada Većina prodavnica će raditi za Praznik rada
Ove godine dva praznika pravoslavni Uskrs i Prvi maj su spojeni, pa ćemo imati nekoliko slobodnih dana, a to podrazumeva i izmenjeno radno vreme.... Većina prodavnica će raditi za Praznik rada

Ove godine dva praznika pravoslavni Uskrs i Prvi maj su spojeni, pa ćemo imati nekoliko slobodnih dana, a to podrazumeva i izmenjeno radno vreme.

Praznuje se od 30. aprila, Velikog petka, do srede 3. maja. Prvi maj pada u subotu, a odmah u nedelju je Vaskrs, pa vaskršnji ponedeljak. Pošto Praznik rada pada za vikend, slobodan dan je i utorak.

Supermarketi i pijace radiće uglavnom po uobičajenom radnom vremenu na Veliki petak, u subotu i ponedeljak, dok je nedelja kada se obeležava Vaskrs neradan za sve objekte.

Šoping kolica
Foto: Pixabay.com

Prodavnice lanca Lidl radiće skraćeno, do 18 sati u petak, 30. aprila, u subotu i nedelju, 1. i 2. maja neće raditi, dok će 3. maja raditi po redovnom radnom vremenu, saopštila je ova trgovinska kuća, navodeći da spojeni slobodni dani obezbeđuju Lidl prodavcima da svoje vreme posvete najmilijima i da praznike provedu sa porodicom.

Za razliku od Lidla, sve Idea, Roda i Mercator prodavnice 1. maja će raditi prema redovnom radnom vremenu, dok će 2. maj biti neradan za većinu njih, uključujući i Idea online prodavnice.

Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika prodavnice Maxi, Mega Maxi, Shop&Go i Tempo imaće prilagođeno radno vreme, saopšteno je iz ovih trgovinskih lanaca.

„U petak 30. aprila ove radnje će raditi skraćeno, do 18 časova. U subotu 1. maja prodavnice će raditi po redovnom radnom vremenu. Na Uskrs, 2. maja će sve prodavnice biti zatvorene, a od ponedeljka 3. maja ceo sistem će u potpunosti raditi uobičajeno“, naveli su u ovim trgovinama.

Ukoliko neko planira da u petak poseti neki od tržnih centara, to će moći da uradi do 18 časova, ali će u subotu prestonički tržni centri biti otvoreni do 22 sata, dok će u nedelju biti zatvoreni za sve posetioce.

Pojedine trgovine u turističkim centrima ipak će raditi i u nedelju, tako da gosti koji su odlučili da otputuju za praznike neće morati da brinu o snabdevanju osnovnim namirnicama.

Neprekidno će raditi samo dežurne apoteke, pošte i benzinske pumpe

Od petka do utorka za kupce će 24 sata biti otvoreno pet apoteka „Beograd“, u centru grada u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, u Bulevaru Maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i Lazarevačka u Dr Đorđa Kovačevića 27. Skraćeno radno vreme od 8 do 18 časova imaće apoteke „Palilula“ u Knez Danilovoj, „Braće Kovač“ u Krivolačkoj, „Miroslava Trajkovića“ u Požeškoj i „Đuro Đaković“ u Majke Kujundžića na Zvezdari.

Pošta u Takovskoj radiće tokom predstojećih praznika svakog dana od 7 do 19 časova. Skraćeno radno vreme do 15 časova imaće ekspozitura u Savskoj 2. U petak i subotu do 19 časova biće dežurne pošte u TC „Stadion“, „Big fashion“, „Immo outletu“ i „Novom Mercatoru“. Sve poslovnice koje rade u okviru tržnih centara biće zatvorene u nedelju, dok će 1. i 2. maja raditi do 19 časova.

Tokom praznika najviše će se odmarati zaposleni u bankama, jer će sve ekspoziture biti zatvorene od 30. aprila do 5. maja. Benzinske pumpe na opštinskim i državnim putevima prvog i drugog reda radiće bez prekida.

Parkiranje u prestonici, u zoniranim delovima, od petka do utorka biće besplatno, dok će javni gradski prevoz raditi tri dana po nedeljnom redu vožnje. Javne garaže funkcionisaće uobičajeno, kao i Služba za prenos vozila, dok će taksisti u ovom periodu putnike prevoziti po višoj tarifi.

Foto: Tanjug

Pijace koje posluju u sastavu Javnog komunalnog preduzeća „Gradske pijace“ u Beogradu tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, izuzev 2. maja, radiće od šest do 19 sati.

Zelene pijace neće raditi na Uskrs, 2. maja, osim pijaca „Zemun“, „Banovo brdo“, „Bele vode“ i „Dušanovac“, koje će raditi od 6 do 13 časova. Pijaca „OTC“ Novi Beograd u petak, subotu i utorak radiće od 8 do 16 časova, dok će biti zatvorena 2. i 3. maja, navodi se u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...