VELIKE SRPSKE KOMPANIJE ULAŽU UPRKOS PANDEMIJI Mala i srednja preduzeća imaju konstantan pad investicija

BiznisInvesticijeNovacPoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

8.12.2020 08:55 Autor: Marija Jovanović 0

VELIKE SRPSKE KOMPANIJE ULAŽU UPRKOS PANDEMIJI Mala i srednja preduzeća imaju konstantan pad investicija VELIKE SRPSKE KOMPANIJE ULAŽU UPRKOS PANDEMIJI Mala i srednja preduzeća imaju konstantan pad investicija
Nekoliko naših najvećih kompanija najavilo je da će uprkos situaciji sa korona virusom realizovati sledeće godine značajne investicije, rekao je predsednik Srpskog poslovnog kluba... VELIKE SRPSKE KOMPANIJE ULAŽU UPRKOS PANDEMIJI Mala i srednja preduzeća imaju konstantan pad investicija

Nekoliko naših najvećih kompanija najavilo je da će uprkos situaciji sa korona virusom realizovati sledeće godine značajne investicije, rekao je predsednik Srpskog poslovnog kluba „Privrednik“ Zoran Drakulić.

„Miroslav Mišković (Delta Holding) je već kupio Sava centar i treba da investira šezdesetak miliona evra u njegovu obnovu. Onda tu su Andrej Jovanović (Moji brendovi), tradicionalno Miodrag Kostić (MK Grupa). Znači biće sigurno onih koji će investirati sledeće godine, samo je pitanja obima investicija. Sve zavisi od toga kakva će biti dalja sitaucija sa koronom“, rekao je Drakulić za Tanjug.

Poslovni sastanak
Foto: Pixabay.com

Nedavno su iz Privredne komore Srbije stigli signali da su pojedine velike domaće kompanije najavile da će naredne godine ulagati u svoj biznis bez obzira na krizu izazvanu pandemijom.

Drakulić napominje da su, sa druge strane, problem mala i srednja preduzeća, koja imaju konstantan pad investicija.

„Prošle godine su imali oko 40 odsto manje investicija, a ove godine kako smo čuli pad će iznositi oko 50 odsto. To je ono što moramo da vratimo, a pre svega da povratimo poverenje tim malim i srednjim preduzećima da krenu u novi ciklus“, naveo je Drakulić.

Ocenio je da nas zbog toga što epidemija uzima maha čeka težak period u prvom kvartalu sledeće godine.

„Zbog toga što prestaju da važe mere državne pomoći, očekujem da će sigurno doći do jednog značajnog otpuštanja radnika. Mnogi to do sada nisu radili, jer su bili obavezni da drže zaposlene shodno preuzetim obavezama i subvencijama“, kaže Drakulić.


Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...