premijer severne makedonije o regionalnom sajmu vina u beogradu

„Vinska vizija Otvorenog Balkana“ postaje jedan od tri najveća svetska sajma vina

RegionSrbijaVesti

10.6.2023 15:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 19

„Vinska vizija Otvorenog Balkana“ postaje jedan od tri najveća svetska sajma vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ postaje jedan od tri najveća svetska sajma vina
Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski izjavio je u subotu da sajam vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ (Wine Vision by Open Balkan) „prerasta u jedan... „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ postaje jedan od tri najveća svetska sajma vina

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski izjavio je u subotu da sajam vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ (Wine Vision by Open Balkan) „prerasta u jedan od tri najveća sajma vina na svetu“.

On je to rekao na skopskom predstavljanju tog najvećeg regionalnog sajma vina koji će po drugi put biti održan od 16. do 19. novembra u Beogradu, prenosi Beta.

„Zemlje Otvorenog Balkana uvek su bile zajedno i uvek će biti zajedno na ovom prostoru. Međutim, razlika je u tome što kao sada nikada u prošlosti nismo sarađivali zajedno“, istakao je premijer Severne Makedonije.

Ta saradnja se, kako je rekao, „ogleda upravo preko događaja i preko ovakvih aktivnosti kao što je ‘Vinska vizija Otvorenog Bakana’, koji prerasta u jedan od tri najveća sajma vina na svetu“.

„Na tom sajmu koje smo napravili prošle godine u Beogradu, stvarno smo imali šta da pokažemo. Svi proizvođaći vina iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije su pokazali balkanski ukus najvalitetnijih vina“, rekao je Kovačevki.

Ministarka poljoprivrede Srbije Jelena Tanasković je na skupu u Skoplju pozvala proizvođače vina, trgovce i kupce iz Severne Makedonije da dođu na drugu „Vinsku viziju Otvorenog Balkana“ u Beogradu, od 16. do 19. novembra, kako bi sajam bio veći nego prošle godine.

„Ja vas molim da svi zajedno, pre svega prvo profesionalci, kupci i svi oni koji učestvuju u njegovoj proizvodnji, marketingu, propagandi dođu i budu gosti Beograda, da nekako pomerimo brojke koje smo postavili prošle godine, koje nisu nimalo naivne“, rekla je Tanasković.

Istakla je da je na prvom sajmu učestvovalo više od 20 zemalja s preko 350 učesnika, ali, kako je rekla, „mi to volimo ambicioznije i veće da pravimo iz godine u godinu“.

Promociju sajma vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ je u Skoplju organizovalo Ministarstvo poljoprivrede Severne Makdonije u, kako je saopšteno, bliskoj saradnji s ministarstvima poljoprivrede Srbije i Albanije.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...