VIŠE OD 4,5 MILIONA ITALIJANA ŽIVI U APSOLUTNOM SIROMAŠTVU Najugroženiji deca i stariji od 65 godina

EUU fokusuVesti

17.6.2020 10:51 Autor: Ljiljana Begović 1

VIŠE OD 4,5 MILIONA ITALIJANA ŽIVI U APSOLUTNOM SIROMAŠTVU Najugroženiji deca i stariji od 65 godina VIŠE OD 4,5 MILIONA ITALIJANA ŽIVI U APSOLUTNOM SIROMAŠTVU Najugroženiji deca i stariji od 65 godina
U Italiji 1,7 miliona porodica živi u krajnjem siromaštvu, što je oko 4, 6 miliona ljudi, objavljeno je u najnovijem izveštaju Instituta za statistiku... VIŠE OD 4,5 MILIONA ITALIJANA ŽIVI U APSOLUTNOM SIROMAŠTVU Najugroženiji deca i stariji od 65 godina

U Italiji 1,7 miliona porodica živi u krajnjem siromaštvu, što je oko 4, 6 miliona ljudi, objavljeno je u najnovijem izveštaju Instituta za statistiku (ISTAT).

Među siromašnima jedna trećina su muškarci i žene iznad 65 godina koji nemaju dovoljno novca da plate stanarinu ili račune. Od 10 italijanskih penzionera njih 6 ima penziju manju od 750 evra.

Prema statističkim podacima milion, dece živi u apsolutnom siromaštvu, a procentualno siromaštvo pogađa još više decu stranaca koji žive i rade u Italiji.

Foto: Pixabay.com

Među siromašnima je i više od 50.000 takozvanih “nevidljivih”, to jest osoba koje žive na ulici, a među njima polovina su stranci, osam od deset su muškarci, a među njima i česti slučajevi razvedenih očeva koji nakon razvoda ostaju bez stana, gube posao i završavaju na ulici.

Prošle godine siromaštvo koje pogađa pojedince je smanjeno procentualno u odnosu na 2018. godinu zahvaljujući uvođenju takozvanog “osnovnog prihoda”, (redito di citadinanca) uvedenog na insistiranje partije “Pokret pet zvezdica”.

Statistički podaci se odnose na prošlu godinu, ali se u izveštaju ističe da je situacija pogoršana u ovoj godini zbog pandemije korona virusa, prenosi Tanjug.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...