Modeli sa funkcijom automatizovane vožnje izazivali probleme na raskrsnicama u SAD

Više od 50.000 automobila kompanije Tesla imalo softverski kvar

AutomobiliHi-techLifestyleVesti

1.2.2022 20:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Više od 50.000 automobila kompanije Tesla imalo softverski kvar Više od 50.000 automobila kompanije Tesla imalo softverski kvar
Kompanija Tesla morala je da popravi više od 50.000 automobila sa softverskim kvarom koji je dovodio do problema na raskrsnicama u Sjedinjenim Američkim Državama.... Više od 50.000 automobila kompanije Tesla imalo softverski kvar

Kompanija Tesla morala je da popravi više od 50.000 automobila sa softverskim kvarom koji je dovodio do problema na raskrsnicama u Sjedinjenim Američkim Državama.

Zvaničnici kompanije Tesla su nakon sastanaka sa Nacionalnim odborom za bezbednost u saobraćaju u SAD pristali da obave popravke ažurirajući softver, navodi se u dokumentima objavljenim na sajtu američkog regulatora.

Popravke su primenjene na sva četiri modela Tesla automobila – S, 3, X i Y – u kojima korisnici imaju mogućnost da uključe funkciju potpuno automatizovane vožnje (FSD), koja je još uvek u beta fazi testiranja, navodi Financial Times.

Umesto da se zaustavljaju na znak „stop“ na raskrsnici, vozila bi samo usporavala, omogućavajući vozaču da vidi da li je put čist pre nego što ponovo ubrzaju. Ovakvo ponašanje u vožnji se primenjuje u mnogim delovima zemlje, ali je u mnogim državama SAD još uvek ilegalno.

Vozači Tesle koji koriste FSD paket mogu da izaberu da li žele da budu „hladni“, „prosečni“ ili „asertivni“ pri podešavanju vožnje. Kompjuteri u vozilima počeo je da upozorava da automobil može da se zaustavi kada se koriste „prosečna“ ili „asertivna“ podešavanja.

  • Zorica S.

    2.2.2022 #1 Author

    Steta.

    Odgovori

  • ACIKA

    2.2.2022 #2 Author

    Pokusavaju da unistavaju kompaniju, automobil kao i svaki moze da ima neku gresku ali dok je u garanciji ovlasceni serviser (prodavac) ce ga popraviti besplatno. Uvek bilo uvek ce i biti.

    Odgovori

  • STEFAN

    2.2.2022 #3 Author

    Ne mogu da verujem zaista…

    Odgovori

  • Lelica

    2.2.2022 #4 Author

    Sve ima svoj rok trajanja. Pa i ta moderna tehnologija,negde moze da se desi greska.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...