rok za prelazak na novi model fiskalizacije 30. april 2022. godine

Više od 50.000 firmi dobilo subvencije za fiskalne kase

InvesticijeNovacSrbijaVesti

22.12.2021 12:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Više od 50.000 firmi dobilo subvencije za fiskalne kase Više od 50.000 firmi dobilo subvencije za fiskalne kase
Više od 50.000 firmi dobilo je subvencije za nabavku fiskalnih kasa za prelazak na novi sistem e-fiskalizacije, rekao je u sredu ministar finansija Siniša... Više od 50.000 firmi dobilo subvencije za fiskalne kase

Više od 50.000 firmi dobilo je subvencije za nabavku fiskalnih kasa za prelazak na novi sistem e-fiskalizacije, rekao je u sredu ministar finansija Siniša Mali.

Mali je u Skupštini Srbije, gde je poslanicima predstavio set ekonomskih zakona, rekao da je za to utrošeno 1,5 milijardi dinara i da je privrednicima na raspolaganju već više od 50 softvera, preneo je Tanjug.

On je pozvao privrednike da se javljaju za novac koji država daje za prelazak na novu fiskalizaciju, a on se sastoji od 100 evra po uređaju i 100 evra po prodajnom mestu.

Tranzicioni period za prelazak na novi model fiskalizacije počeo je 1. novembra i trajaće do 30. aprila 2022. godine. Tokom ovih šest meseci svi poreski obveznici koji svoj promet registruju putem fiskalnih uređaja moraće svoje poslovanje da usklade sa novim pravilima e-fiskalizacije.

Mali je ranije rekao da je sve spremno za novi model fiskalizacije i da je Poreska uprava već odobrila prve elemente fiskalnog uređaja, koji su spremni za tržište.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...