VIŠE OD POLA MILIONA ONLINE PRIJAVA ZA EKO TAKSU Umesto šaltera, pravna lica iskoristila mogućnost elektronske usluge

PreduzetnikSrbijaVesti

10.8.2020 15:35 Autor: Ljiljana Begović 0

VIŠE OD POLA MILIONA ONLINE PRIJAVA ZA EKO TAKSU Umesto šaltera, pravna lica iskoristila mogućnost elektronske usluge VIŠE OD POLA MILIONA ONLINE PRIJAVA ZA EKO TAKSU Umesto šaltera, pravna lica iskoristila mogućnost elektronske usluge
Pravna lica u Srbiji podnela su preko pola miliona online prijava za utvrđivanje EKO takse za 2019. i 2020. godinu, saopštila je Kancelarija za... VIŠE OD POLA MILIONA ONLINE PRIJAVA ZA EKO TAKSU Umesto šaltera, pravna lica iskoristila mogućnost elektronske usluge

Pravna lica u Srbiji podnela su preko pola miliona online prijava za utvrđivanje EKO takse za 2019. i 2020. godinu, saopštila je Kancelarija za IT i eUpravu.

Elektronsko prijavljivanje preko Portala lokalnih poreskih administracija (lpa.gov.rs) za utvrđivanje naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine ove godine omogućila je Kancelarija za IT i eUpravu. Direktor Mihailo Jovanović rekao je da je Jedinstveni informacioni sistem lokalnih poreskih administracija jedan od najznačajnih IT sistema koje je razvila Kancelarija za IT i eUpravu.

„Prvi put se informacije o porezu na imovinu i drugim izvornim javnim prihodima nalaze na jednom mestu – u Državnom data centru, a građani i privreda imaju mogućnost da završe sve poslove vezane za lokalne poreske administracije. Prijava za utvrđivanje EKO takse je nova usluga na Portalu LPA, a gotovo 250.000 pravnih lica je iskoristilo ovu uslugu“, naveo je Jovanović.

Foto: Tanjug

Rok za prijavu EKO takse istekao je 31. jula, a pravna lica su, umesto na šalterima, uslugu koristili elektronski.

Plaćanje EKO takse utvrđeno je Uredbom o kriterijumima za određivanje aktivnosti koje utiču na životnu sredinu i obavezno je za sva pravna lica i preduzetnike.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...