Do kraja godine u kombinatu će biti pogašene skoro sve proizvodne ćelije

Vlasnik Uniproma nudi KAP Vladi Crne Gore po ceni od 50 miliona evra

Firme u fokusuPoslovanjeRegionU fokusuVesti

29.12.2021 11:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vlasnik Uniproma nudi KAP Vladi Crne Gore po ceni od 50 miliona evra Vlasnik Uniproma nudi KAP Vladi Crne Gore po ceni od 50 miliona evra
Vlada Crne Gore se od prošle sedmice nije izjašnjavala o javnoj ponudi vlasnika Uniproma Veselina Pejovića, koji je više puta ponovio da bi prodao... Vlasnik Uniproma nudi KAP Vladi Crne Gore po ceni od 50 miliona evra

Vlada Crne Gore se od prošle sedmice nije izjašnjavala o javnoj ponudi vlasnika Uniproma Veselina Pejovića, koji je više puta ponovio da bi prodao Кombinat aluminijuma Podgorica (КAP) državi za 50 miliona evra.

On je više puta tokom polemike sa vicepremijerom Dritanom Abazovićem kazao da nudi državi da kupi КAP za 50 miliona evra, piše agencija Mina, pozivajući se na Dan.

„S obzirom na to da tvrde da imovina vredi 250 miliona evra, ostajem pri ponudi da isplate 50 miliona Unipromu, a preostalih 200 miliona evra ubace u budžet države i time pospeše ekonomiju zemlje“, rekao je ranije Pejović.

Vlada je pre oko deset dana donela zaključke kojima je tražila nastavak pregovora između Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i Uniproma oko smanjenja proizvodnje i definisanja cene energije do juna naredne godine. Međutim, nikakav sastanak od tada nije održan po tom pitanju.

Plansko gašenje КAP počelo je 15. decembra i do kraja godine će biti ugašene gotovo sve ćelije. Ostaće da radi samo 12 ćelija, što odgovara snazi od sedam megavata (MW).

UNIPROM KAP

DAJBABE BB., PODGORICA, Crna Gora

Poslovni prihodi (EUR):
3.282.223,00 (2020)
Broj zaposlenih:
1 (2020)

Upravnik KAP Nebojša Dožić rekao je da je planski isključeno već pola ćelija.

„Sa planskim isključenjem završavamo u četvrtak, nakon čega će u radu ostati samo 12 ćelija” , izjavio je Dodžić i dodao da je u planiranih sedam MW uključena i potrošnja električne energije u dve nove fabrike, kao i ostalim pratećim postrojenjima КAP.

Stečaj u КAP je zaključen 30. avgusta, a Uniprom je sa gašenjem ćelija počeo polovinom decembra, nakon što nije uspio da sa EPCG dogovori cenu struje za narednu godinu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...