Kompanije Southern Water i Thames Water imale najgore rezultate

Vodovodi u Engleskoj i Velsu moraće da smanje račune potrošačima za 150 miliona funti

NovacPoslovanjeSvetVesti

3.10.2022 17:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Vodovodi u Engleskoj i Velsu moraće da smanje račune potrošačima za 150 miliona funti Vodovodi u Engleskoj i Velsu moraće da smanje račune potrošačima za 150 miliona funti
Od 11 vodovodnih preduzeća u Engleskoj i Velsu traženo je da u sledećoj godini smanje račune potrošača za skoro 150 miliona funti jer nisu... Vodovodi u Engleskoj i Velsu moraće da smanje račune potrošačima za 150 miliona funti

Od 11 vodovodnih preduzeća u Engleskoj i Velsu traženo je da u sledećoj godini smanje račune potrošača za skoro 150 miliona funti jer nisu postupala u skladu sa ciljanim merama u vezi sa prekidima u vodosnabdevanju, zagađenjem i plavljenjima kanalizacija.

Regulatorni organ Ofwat izdvojio je kompanije Southern Water i Thames Water kao firme koje su imale najgore rezultate i naveo da su one u obavezi da svojim mušterijama vrate gotovo 80 miliona funti. S druge strane kompanija Severn Trent je postigla najbolje rezultate kada su propisani parametri u pitanju, te će biti u mogućnosti da naplati više.

Propisane mere predstavljaju pokušaj regulatora da povrati poverenje u industriju nedavno pogođenu najvećim nizom protesta još od privatizacije pre više od 30 godina, do kojih je dovelo izlivanje otpadnih voda u reke i priobalne vodene puteve u blizini popularnih plaža, piše Financial Times.

“Kada su u pitanju isporuke kupcima, mnogo kompanija nije postupalo u skladu sa zahtevima i mi od njih zahtevamo da vrate oko 150 miliona funti svojim korisnicima”, navodi generalni direktor Ofwata Dejvid Blek (David Black).

„Očekujemo da kompanije svake godine poboljšavaju svoje rezultate. Kada to ne učine, mi ćemo ih pozvati na odgovornost. Sve vodovodne kompanije moraju da povrate poverenje kupaca i javnosti, a mi ćemo nastaviti da podstičemo poboljšanje ovog sektora”, dodao je on.

Kompanije mogu uložiti žalbe na preporuke regulatora, a konačna odluka u vezi sa tim biće doneta krajem godine.

  • SRDJAN

    3.10.2022 #1 Author

    Kako li ce se snaci Britanci ove zime. Ne znaju oni sta je stednja.

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    4.10.2022 #2 Author

    Ovo mi se bas dopada. Trebalo bi i nama hiljadu regulatora da kontrolišu odnos kvaliteta usluge i profita u svakoj oblasti.

    Odgovori

  • Emilija

    4.10.2022 #3 Author

    Tesko je za njih sve ovo.nisu navikli na krizu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...