VOLKSWAGEN SE POVLAČI IZ AUTO-MOTO SPORTA Kompanija se okreće ekološkom poslovanju

AutomobiliEkologijaLifestyleSvetU fokusuVesti

3.12.2020 11:01 Autor: Julijana Vincan 1

VOLKSWAGEN SE POVLAČI IZ AUTO-MOTO SPORTA Kompanija se okreće ekološkom poslovanju VOLKSWAGEN SE POVLAČI IZ AUTO-MOTO SPORTA Kompanija se okreće ekološkom poslovanju
Brend Volkswagen objavio je da udružuje snage za transformaciju ka dobu električnih vozila i da neće više učestvovati u moto-sportu, kao deo promena i... VOLKSWAGEN SE POVLAČI IZ AUTO-MOTO SPORTA Kompanija se okreće ekološkom poslovanju

Brend Volkswagen objavio je da udružuje snage za transformaciju ka dobu električnih vozila i da neće više učestvovati u moto-sportu, kao deo promena i daljeg fokusiranja kompanije. Naime, radna snaga u Volkswagen Motorsport GmbH biće integrisana u Volkswagen AG.

„Marka Volkswagen na putu je da postane vodeći pružalac održive elektromobilnosti. U tu svrhu udružujemo snage i odlučili smo da prekinemo svoje moto-sport aktivnosti za marku Volkswagen. Istinska tehnička stručnost zaposlenih, kao i znanje stečeno projektom ID.R ostaće u kompaniji, i pomoći će nam u razvoju daljnjeg efikasnog ID“, izjavio je član uprave za razvoj Volkswagen brenda, prenosi Autoblog.

Kompanija Volkswagen
Foto: Pixabay.com

Još jedan član Uprave dodao je da je tim Volkswagen Motorsport GmbH postigao značajne sportske uspehe za marku Volkswagen tokom decenija.

„Iskreno se zahvaljujem svim zaposlenima na brojnim pobedama, titulama i rekordima širom sveta i njihovom ličnom zalaganju. Oduševljeni smo što smo u mogućnosti da sačuvamo radna mesta, posebno u ovim izazovnim vremenima, i ponudićemo svim zaposlenima ugovor o prenosu“, istakao je on.

U Volkswagen Motorsport GmbH u Hanoveru zaposleno je 169 ljudi, koji će biti integrisani u Volkswagen AG u Volfsburgu tokom narednih meseci.

Snabdevanje rezervnim delovima za Polo GTI R5 i Golf GTI TCR za kružne staze, kako je najavljeno, biće dugoročno osigurano, a proizvodnja sportskog vozila Polo GTI R5 za reli sport ističe krajem ove godine.

  • Lolek

    20.3.2022 #1 Author

    Golf 2 ekoloski restajlingovan model

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...