U trci za lidera na tržištu električnih automobila

VW računa na ugalj da bi zaštitio proizvodnju

AutomobiliBiznisEUVesti

23.6.2022 08:37 Autor: Vladimir Jokanović 2

VW računa na ugalj da bi zaštitio proizvodnju VW računa na ugalj da bi zaštitio proizvodnju
Glavni izvršni direktor kompanije Volkswagen AG Herbert Diz (Herbert Diess) upozorio je da se prelazak sa ruske energije ne događa dovoljno brzo da bi... VW računa na ugalj da bi zaštitio proizvodnju

Glavni izvršni direktor kompanije Volkswagen AG Herbert Diz (Herbert Diess) upozorio je da se prelazak sa ruske energije ne događa dovoljno brzo da bi zaštitio nemačkog proizvođača automobila od iznenadnog zaustavljanja isporuka prirodnog gasa.

VW će zadržati mogućnost da za svoje elektrane koristi ugalj umesto gasa zbog oslanjanja Nemačke na ruski uvoz, rekao je Diz na Ekonomskom forumu u Kataru.

Iako je postignut napredak u nabavci tečnog prirodnog gasa iz SAD i drugih zemalja, izgradnja neophodne infrastrukture će potrajati, prenosi Bloomberg.

„Verovatno ne ide dovoljno brzo. Dugoročno gledano, siguran sam da ćemo postati nezavisni od ruskog gasa“, ocenio je direktor Volkswagena.

Diz je predstavio velike promene u VW kako bi izazvao Teslu kao vodećeg proizvođača električnih vozila. Nemačka kompanija predstavila je nove modele vozila na baterije.

VW bi mogao da pretekne Teslu kao najveći proizvođač električnih vozila 2024. godine. Diz je naveo da VW ima „najširi asortiman električnih vozila na svetskom tržištu“.

Prvi čovek kompanije VW rekao je da ne vidi značajan pad potražnje u automobilskoj industriji, kao i da VW ima porudžbine električnih vozila za „otprilike godinu dana“.

  • kaćica

    26.6.2022 #1 Author

    Videcemo sta ce biti danas nizasta ne mozes da racinas.

    Odgovori

  • GOCA BG

    29.6.2022 #2 Author

    Ako preteknu Teslu,onda kapa dole…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...