Od decembra do marta trgovci hartija od vrednosti nagrađeni sa 45 milijardi dolara

Wall Street isplatio rekordne bonuse

BerzaNovacSvetVesti

24.3.2022 08:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Wall Street isplatio rekordne bonuse Wall Street isplatio rekordne bonuse
Prosečan bonus na Wall Street-u skočio je 20 odsto prošle godine na najviši nivo od 2006. godine, izvestila je revizorska institucija države Njujork. Prosečna... Wall Street isplatio rekordne bonuse

Prosečan bonus na Wall Street-u skočio je 20 odsto prošle godine na najviši nivo od 2006. godine, izvestila je revizorska institucija države Njujork.

Prosečna isplata trgovcima hartija od vrednosti u Njujorku 2021. godine iznosila je 257.500 dolara, što je rezultat pojačan rekordnim nivoima sklapanja poslova i trgovanja kojima su velike banke upravljale dok su globalna tržišta akcija skočila na vrhunske vrednosti svih vremena.

„Brojke su iskočile… i veće su od predviđenih“, rekao je državni revizor Tomas Dinapoli (Thomas DiNapoli), nazvavši to „dobrodošlim vestima“, prenosi Reuters.

Wall Street je doprineo sa oko 18 odsto svih poreza prikupljenih u Njujorku za 2021. godinu i trebalo bi da pomogne ovoj američkoj državi da pobedi svoja očekivanja u pogledu prihoda od poreza na dohodak, navodi se u izveštaju.

„Imamo rok za budžet za državu do 1. aprila i ovo je dobrodošla vest. To daje malo više prostora za disanje“, rekao je Dinapoli.

Očekuje se da će veliki broj faktora, uključujući inflaciju, tekući oporavak i ekonomske posledice ruske invazije na Ukrajinu, uticati na berzanske bonuse ove godine. Procene grada Njujorka i države trenutno predviđaju da će paketi stimulativnih kompenzacija za radnike u industriji hartija od vrednosti 2022. godine pasti u proseku za 16 odsto.

Međutim, 2021. godine, ukupan fond bonusa porastao je za 21 odsto na 45 milijardi dolara tokom tradicionalne sezone bonusa od decembra do marta, u poređenju sa 37,1 milijardu dolara u 2020. godine, navodi se u izveštaju.

Industrija hartija od vrednosti čini jednu petinu plata u privatnom sektoru u Njujorku, uprkos tome što čini samo pet odsto zaposlenih u privatnom sektoru.

Broj poslova u firmama sa Wall Street-a ostao je relativno isti na oko 180.000, uz blagi pad od oko 600 radnih mesta, navodi se u izveštaju.

  • FLAME

    24.3.2022 #1 Author

    Covid, rat i ostale negativne situacije jedino pozitivno utiču na berzu.

    Odgovori

  • ZVE84

    27.3.2022 #2 Author

    Hartije od vrednosti uvek vredi kupovati.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...