WHATSAPP OGRANIČAVA DELJENJE PORUKA zbog lažnih vesti o korona virusu

Hi-techSvetVesti

7.4.2020 16:08 Autor: Marija Jovanović 1

WHATSAPP OGRANIČAVA DELJENJE PORUKA zbog lažnih vesti o korona virusu WHATSAPP OGRANIČAVA DELJENJE PORUKA zbog lažnih vesti o korona virusu
WhatsApp je uveo ograničenje u prosleđivanju poruka kako bi zaustavio širenje dezinformacija i lažnih vesti o korona virusu, prenosi BBC. Facebook, kompanija u čijem... WHATSAPP OGRANIČAVA DELJENJE PORUKA zbog lažnih vesti o korona virusu

WhatsApp je uveo ograničenje u prosleđivanju poruka kako bi zaustavio širenje dezinformacija i lažnih vesti o korona virusu, prenosi BBC.

Facebook, kompanija u čijem vlasništvu se nalazi ova aplikacija, saopštila je da je došlo do značajnog porasta slanja poruka tokom epidemije i da je rasprostranjeno nekoliko lažnih teorija o korona virusu – od toga odakle je došao, do onoga šta će se dalje dogoditi.

Prema novim izmenama, poruke koje budu ocenjene kao često deljene, odnosno deljene više od pet puta, moći će da budu prosleđene samo jednom kontaktu istovremeno. Korisnici će i ubuduće moći da dele poruku onoliko puta koliko žele, ali će ih WhatsApp naterati da to rade “pešaka”, odnosno neće im dozvoliti da odaberu više četova odjednom.

Ovo nije prvi put da je Facebook napravio ovakvu promenu što se tiče WhatsApp aplikacije, to su već jednom učinili i tada je zabeležen pad od 25 odsto u celom svetu.

Kako navode iz ove kompanije, nisu sve poruke lošeg sadržaja, ali zbog porasta slanja poruka o korona virusu oni veruju da je važno usporiti širenje dezinformacija kako bi WhatsApp ostao mesto za ličnu konverzaciju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...