WIZZ AIR PRODAO OBVEZNICE ZA 500 MILIONA EVRA Veliki interesovanje investitora

InvesticijeNovacSvetVesti

16.1.2021 10:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

WIZZ AIR PRODAO OBVEZNICE ZA 500 MILIONA EVRA Veliki interesovanje investitora WIZZ AIR PRODAO OBVEZNICE ZA 500 MILIONA EVRA Veliki interesovanje investitora
Niskotarifna avio-kompanija Wizz Air prodala je trogodišnje obveznice u vrednosti od 500 miliona evra po kamatnoj stopi od samo 1,35 posto, iako je interesovanje... WIZZ AIR PRODAO OBVEZNICE ZA 500 MILIONA EVRA Veliki interesovanje investitora

Niskotarifna avio-kompanija Wizz Air prodala je trogodišnje obveznice u vrednosti od 500 miliona evra po kamatnoj stopi od samo 1,35 posto, iako je interesovanje investitora iznosilo više od dve milijarde evra, prenosi poslovni portal Portfolio.

Ova kompanija sa sedištem u Budimpešti u avgustu prošle godine najavila je da će izdati obveznice u iznosu od tri milijarde evra, ali je pandemija korona virusa odložila to izdavanje. Ova emisija obveznica Wizz Air pokazala je da na kreditnim tržištima postoji velika potražnja za obveznicama, čak i u sektorima koji su u velikim problemima zbog pandemije, kao što je avio-prevoz.

Wizz Air avion
Foto: Pixabay.com

Inače, Fitch Ratings potvrdio je u novembru rejting Wizz Air na nivou „BBB-“ s negativnim izgledima. Sporiji oporavak avionske industrije od očekivanog nadoknađen je planovima rasta flote Wizz Air, fleksibilnošću i snažnom likvidnošću, prenosi indikator.ba.

Kako se navodi, novčana rezerva Wizz Air od 1,6 milijardi evra omogućila bi joj preživljavanje u sledeće dvije godine, čak i ako bi njegovi avioni bili prizemljeni.

Isto tako, broj putnika Wizz Air u decembru prošle godine je opao za 80 odsto na oko 665 hiljada, u odnosu na više od 3,3 miliona u istom periodu prethodne godine.

  • SUNCOKRET

    16.3.2022 #1 Author

    Veliko interesovanje za kupovinu obveznica je zato što im je pala cena. Investitori se nadaju da će porasti kada se sve vrati u normalu i da će tako zaraditi.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...