ZA BRŽE ZAPOŠLJAVANJE MLADIH U SRBIJI Švajcarska obezbedila još 50 miliona dinara u okviru projekta „Znanjem do posla“

InvesticijeNovacSrbijaVesti

27.7.2020 14:47 Autor: Ljiljana Begović 0

ZA BRŽE ZAPOŠLJAVANJE MLADIH U SRBIJI Švajcarska obezbedila još 50 miliona dinara u okviru projekta „Znanjem do posla“ ZA BRŽE ZAPOŠLJAVANJE MLADIH U SRBIJI Švajcarska obezbedila još 50 miliona dinara u okviru projekta „Znanjem do posla“
Vlada Švajcarske izdvojiće dodatnih 50 miliona dinara namenjenih bržem zapošljavanju mladih u devet okruga u Srbiji, u okviru novog poziva za poslodavce “Zaposleni po... ZA BRŽE ZAPOŠLJAVANJE MLADIH U SRBIJI Švajcarska obezbedila još 50 miliona dinara u okviru projekta „Znanjem do posla“

Vlada Švajcarske izdvojiće dodatnih 50 miliona dinara namenjenih bržem zapošljavanju mladih u devet okruga u Srbiji, u okviru novog poziva za poslodavce “Zaposleni po meri vašeg biznisa”.

Reč je o programu obuke na radnom mestu za mlade u Raškom, Rasinskom, Pirotskom, Nišavskom, Pomoravskom, Zaječarskom, Mačvanskom, Šumadijskom i Moravičkom okrugu.

Program podrške trebalo bi da olakša poslodavcima proces izbora, obuke ili pripreme i zapošljavanja madih. U zavisnosti od raspoloživih sredstava, uslova obuke i drugih specifičnih uslova, postoji mogućnost razmatranja i prijava sa drugih teritorija sa ciljem poboljšanja položaja mladih na tržištu rada Srbije kroz modernizaciju politika zapošljavanja i osposobljavanje mladih za tražene poslove.

Foto:Pexels.com

Poslodavci zainteresovani za organizovanje obuke na radnom mestu treba da popune i podnesu prijavni formular posredstvom platforme „SmartME“ ili da kontaktiraju jednog od lokalnih partnera projekta u Kragujevcu, Kruševcu, Novom Pazaru, Pirotu i Knjaževcu koristeći kontakt podatke na internet stranici projekta, piše Tanjug.

Prijave zainteresovanih poslodavaca će se primati do utroška raspoloživih sredstava, a najkasnije do 31. marta 2021. godine. Ocena podnetih prijava obavljaće se na mesečnom nivou. Novi javni poziv objavljen je u okviru osmogodišnjeg partnerskog projekta vlada Švajcarske i Srbije “Znanjem do posla” (E2E), a koji pruža finansijsku i tehničku podršku poslodavcima iz ciljnih lokacija za organizovanje obuka na radnom mestu za mlade koji traže zaposlenje.

Ovo je treći poziv objavljen u okviru E2E projekta, čija je ukupna vrednost 14,3 miliona evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...