ZA MANJE GUŽVE ISPRED PRODAVNICA PKS predlaže da se produži radno vreme radnji do 17 sati

SvetVesti

21.4.2020 13:47 Autor: Marija Jovanović 0

ZA MANJE GUŽVE ISPRED PRODAVNICA PKS predlaže da se produži radno vreme radnji do 17 sati ZA MANJE GUŽVE ISPRED PRODAVNICA PKS predlaže da se produži radno vreme radnji do 17 sati
Privredna komora Srbije (PKS) preporučiće Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Vladi Srbije da radno vreme prodavnica bude produženo do 17 časova, najavio... ZA MANJE GUŽVE ISPRED PRODAVNICA PKS predlaže da se produži radno vreme radnji do 17 sati

Privredna komora Srbije (PKS) preporučiće Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Vladi Srbije da radno vreme prodavnica bude produženo do 17 časova, najavio je Žarko Malinović, sekretar Udruženja za trgovinu PKS.

Ponovno otvaranje zelenih pijaca, kaže Malinović, smanjiće gužve na kategorijama svežeg voća i povrća i olakšaće rad proizvođačima koji nisu mogli da se prilagode onlajn trgovini. Cilj produženja radnog vremena maloprodajnih objekata jeste smanjene gužvi ispred radnji, kao i pritiska na trgovce, rekao je on za TV Prva.

„Daćemo preporuku Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Vladi da lokalnim samoupravama daju jasnu instrukciju da se radno vreme produži do 17 časova, kako bismo smanjili pritisak na trgovce, a samim tim smanjili i gužve koje smo mogli da vidimo ispred radnji“, kazao je Malinović.

Prema njegovim rečima, lanac snabdevanja funkcioniše dobro, namirnica ima dovoljno i brzo se dopune kada nestanu sa polica. Malinović je istakao da je ponašanje potrošača bilo isto kao i za prošlogodišnje praznike i dodao da su namirnice kao što su brašno i so imali pad tražnje prošle nedelje.

Prema odluci Vlade Srbije rad je već dozvoljen poslodavcima u oblasti pružanja usluga poput automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača, kao i poslodavcima u oblasti trgovine na malo – knjižarama, trgovcima motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom.

Rad i dalje nije dozvoljen u delatnostima koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, tako da frizerski saloni, saloni za negu lepote, teretane i fitnes centri i dalje ostaju zatvoreni.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...