PANDEMIJA SMANJUJE I DOZNAKE IZ INOSTRANSTVA

Za milijardu KM manje novca od dijaspore u BIH

RegionVesti

27.1.2021 08:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Za milijardu KM manje novca od dijaspore u BIH Za milijardu KM manje novca od dijaspore u BIH
Više od pet milijardi konvertibilnih maraka dijaspora godišnje pošalje u Bosnu i Hercegovinu, pokazuju podaci studije Vestminsterske fondacija za demokratiju. Međutim, pandemija korona virusa... Za milijardu KM manje novca od dijaspore u BIH

Više od pet milijardi konvertibilnih maraka dijaspora godišnje pošalje u Bosnu i Hercegovinu, pokazuju podaci studije Vestminsterske fondacija za demokratiju. Međutim, pandemija korona virusa uticaja je i na smanjenje priliva novca i doznaka iz dijaspore.

U Svetskom savezu dijaspore BIH smatraju da bi novčani priliv iz inostranstva po ovom osnovu mogao da se smanji za čak milijardu konveritiblnih maraka, prenosi N1.

Kako se navodi, druge procene pokazuju da je pad priliva novca od dijaspore oko 3 odsto u odnosu na vreme pre pandemije korona virusa.

Inače, BIH dijaspora upozorava državne institucije da matica mora da im posveti više pažnje, jer će u suprotnom u naredne dve decenije sredstva koja budu stizala u Bosnu i Hercegovinu po ovom osnovu biti sve manja.

Tagovi
BIH NOVAC

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...