Firma „Matkom“ iz CG nosilac AA+ bonitetne ocene

Za opstanak tokom korona krize značile tri decenije uspešnog poslovanja u trgovini elektromaterijalima

Firme u fokusuPoslovanjePreduzetnikRegionU fokusuVesti

2.3.2021 18:00 Autor: Julijana Vincan 0

Za opstanak tokom korona krize značile tri decenije uspešnog poslovanja u trgovini elektromaterijalima Za opstanak tokom korona krize značile tri decenije uspešnog poslovanja u trgovini elektromaterijalima
Pandemija korona virusa svakako je uticala na sve segmente privrede i nekima čak i poboljšala poslovanje. Međutim, mnogi su baš tada stavili katanac na... Za opstanak tokom korona krize značile tri decenije uspešnog poslovanja u trgovini elektromaterijalima

Pandemija korona virusa svakako je uticala na sve segmente privrede i nekima čak i poboljšala poslovanje. Međutim, mnogi su baš tada stavili katanac na svoje firme. To nije bio slučaj sa kompanijom „Matkom“ iz Crne Gore, kojoj su iskustvo i duga tradicija pomogli da opstane i u kriznim vremenima.

„Većinu svojih proizvoda uvozimo i dalje prodajemo svojim klijentima, tako da je to bio prvi izazov tokom zatvaranja usled sprečavanja širenja zaraze. Trgujemo sa elektromaterijalima, transformatorima, delovima za dalekovode, betonskim stubovima, kablovima, trafo stanicama, armirano betonskim i impregnirano drvenim stubovima, kablovskim priborom i tome slično. Od svih proizvoda, kablovi su najtraženiji, od niskonaponskih i srednje naponskih“, ističe za Biznis.rs vlasnik „Matkoma“, Mlađen Vasiljević.

Kablovi
Foto: Pixabay.com

U ovom preduzeću ima oko petoro zaposlenih i svi su stručni iz delatnosti elektromaterijala. Kada je o klijentima reč, posluju sa mnoštvom firmi iz celog regiona, te su se i tu pokazali izazovi usled zatvaranja zbog bolesti Covid-19.

„Neke od tih kompanija su proizvođač aluminijuma „Uniprom“ i „Toščelik Željezara“ iz Nikšića, a poljskoj firmi „Bumech CG“, koja se bavi eksploatacijom rude, obezbeđujemo svu opremu. Tu su, zatim, „Elektroprivreda“, „Crnogorski elektrodistributivni sistem“ (CEDIS), i „Crnogorski elektroprenosni sistem AD“, izvođači radova „Ramel“ iz Nikšića, „Kodar inženjering“ iz Podgorice, beogradska firma „Kodar Energomontaža“, koja je deo stranog društva, a takođe sarađujemo i sa sa Hrvatskom, Slovenijom, Makedonijom i Bosnom i Hercegovinom“, naglasio je naš sagovornik.

Strujni kablovi
Foto: Piqsels.com

Dodaje da rade i izvoz građe za proizvodnju doboša za trafo stanice za Paraćin, i napominje da su jedni od najkvalitetnih na tržištu, po čemu ih svi znaju i uvek rado sarađuju sa njima.

„Mnogo godina pre osnivanja firme, već sam radio u trgovini, tako da imam iskustvo kao direktor maloprodaje, a kasnije i veleprodaje. „Matkom“ smo osnovali 1992. godine, i od tada se postupno razvijao. Posebno se ponosimo svojom dugom tradicijom, kao i činjenicom da učestvujemo na tenderima u zemlji i regionu, na kojima smo uvek imali uspeha“, navodi Vasiljević.

Ova firma posvećeno i uspešno posluje skoro 30 godina, zbog čega su izazove tokom pandemije u prošloj godini lakše prevazišli. O ovom dobrom kontiniutetu poslovanja govori i AA+ bonitetna ocena, koja im je dodeljena, a označava veoma visoku kreditnu sposobnost i izuzetno nizak kreditni rizik, što potvrđuje da je firma pouzdana i stabilna.

MATKOM

VI CRNOGORSKE S 2-2, NIKŠIĆ, Crna Gora

Poslovni prihodi (EUR):
432.569,00 (2019)
Broj zaposlenih:
2 (2019)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...