vlada srbije usvojila i Uredbu o utvrđivanju posebnih iznosa plaćanja za vreme trajanja „Dečje nedelje“

Zabrana izvoza evro dizela produžena za još sedam dana

SrbijaVesti

22.9.2022 17:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Zabrana izvoza evro dizela produžena za još sedam dana Zabrana izvoza evro dizela produžena za još sedam dana
Vlada Srbije donela je na sednici u četvrtak izmenjenu Odluku o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590, kojom se njena važnost produžava na... Zabrana izvoza evro dizela produžena za još sedam dana

Vlada Srbije donela je na sednici u četvrtak izmenjenu Odluku o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590, kojom se njena važnost produžava na još sedam dana.

Na sednici vlada je usvojila i Uredbu o utvrđivanju posebnih iznosa koji se plaćaju za vreme trajanja „Dečje nedelje“ u 2022. godini na svaku prodatu kartu u međumesnom i međunarodnom prevozu, železničkom, vodnom, vazdušnom i drumskom saobraćaju, kao i na svaku prodatu ulaznicu za pozorište, bioskop i drugu kulturnu i sportsku priredbu za koju se naplaćuju ulaznice, kao i na svaki prodat nosač zvuka sa snimljenim sadržajem.

Projekcija je da će, na ovaj način, biti ostvareni prihodi od približno 10.000.000 dinara, koji će biti iskorišćeni za organizaciju raznovrsnih kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih manifestacija posvećenih deci i preduzimanje drugih mera za unapređivanje razvoja društvene brige o deci, navodi se na sajtu vlade.

Na sednici je doneto Rešenje o davanju saglasnosti na odluku o uspostavljanju saradnje između opštine Prijepolje, Republika Srbija i opštine Karačabej, region Bursa, Republika Turska.

Saradnja će biti uspostavljena u oblastima kulture i sporta, kao i u drugim društvenim oblastima, zatim na lokalnoj razmeni tehničkih znanja i iskustava o uslugama, ekonomskoj saradnji, zaštiti kulturnih i istorijskih obeležja i zaštiti životne sredine.

  • Sredo

    22.9.2022 #1 Author

    Kad je kriza svako misli na sebe zasto i mi ne bi o sebi.Gledam na Aerodromu Beograd UniRent,Menadzer rent a car,Autorent,MMS rent a car koliko samo njima treba goriva da bi radili.

    Odgovori

  • SRDJAN

    22.9.2022 #2 Author

    Cuvajte zalihe trebace nam.

    Odgovori

  • kaćica

    22.9.2022 #4 Author

    Vise ne mozemo da slusamo vesti o nafti

    Odgovori

  • GOCA BG

    22.9.2022 #5 Author

    A za sedam dana jos jedno iznanedjenje…

    Odgovori

  • NATI29

    23.9.2022 #6 Author

    A i dalje previsoka cena

    Odgovori

  • VERA

    23.9.2022 #7 Author

    Najbolje bi bilo da postoji budzet za organizaciju manifestacija za decu.

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    23.9.2022 #8 Author

    Trebalo bi to jos odložiti

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...