Investicioni giganti najviše zaradili, pa najviše i daju svojim akcionarima

Zašto su u ovom trenutku velike dividende američkih banaka?

BerzaNovacSvetVesti

5.7.2021 09:52 Autor: Marko Miladinović 0

Zašto su u ovom trenutku velike dividende američkih banaka? Zašto su u ovom trenutku velike dividende američkih banaka?
Jedan od razloga iza rekordnih vrednosti berzanskih indeksa o kojima se priča ovih dana su sve veće dividende za koje se očekuje da će... Zašto su u ovom trenutku velike dividende američkih banaka?

Jedan od razloga iza rekordnih vrednosti berzanskih indeksa o kojima se priča ovih dana su sve veće dividende za koje se očekuje da će u sledećim godinama premašiti godišnju stopu američke inflacije, što je sjajna vest za investitore.

Ove godine očekuje se da će kompanije iz indeksa S&P izdvojiti šest odsto više novca za isplatu dividende nego tokm 2020. godine, prenosi Bankar.me.

Finansijske kompanije prednjače, nakon što je američka centralna banka FED objavila obavezna ograničenja. Bankarski giganti Goldman Sachs, Morgan Stanley, JPMorgan Chase i Bank of America najavili su krajem juna da će (nakon što prođu FED stres testove, koji pokazuju kako banke odgovaraju na krizna scenarija) podizati dividendu.

Prema jednoj od procena američkih finansijskih medija, celokupni program otkupa obveznica i isplata dividendi banaka u SAD mogao bi da vredi 130 milijardi dolara u 2021.  godini.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...