ZATVORENE 24 BENZINSKE PUMPE Skoro 30 odsto proverenih stanica nije radilo po propisima, saopštila Poreska uprava

PoreziPreduzetnikSrbijaVesti

19.10.2020 13:15 Autor: Julijana Vincan 0

ZATVORENE 24 BENZINSKE PUMPE Skoro 30 odsto proverenih stanica nije radilo po propisima, saopštila Poreska uprava ZATVORENE 24 BENZINSKE PUMPE Skoro 30 odsto proverenih stanica nije radilo po propisima, saopštila Poreska uprava
U prvih devet meseci izvršena je kontrola 84 benzinske stanice i utvrđena nepravilnost u 35 objekata, što je 41,67 odsto od ukupnog broja, objavila... ZATVORENE 24 BENZINSKE PUMPE Skoro 30 odsto proverenih stanica nije radilo po propisima, saopštila Poreska uprava

U prvih devet meseci izvršena je kontrola 84 benzinske stanice i utvrđena nepravilnost u 35 objekata, što je 41,67 odsto od ukupnog broja, objavila je Poreska uprava.

Mera privremenog zatvaranja objekta izrečena je u 24 slučaja (28,57 odsto). Od toga je u tri slučaja izrečena mera privremenog zatvaranja u trajanju od 90 dana, zbog drugog, ponovljenog prekršaja.

Benzinska stanica
Foto: Pixabay.com

Najčešće utvrđene nepravilnosti bile su, kako je precizirano, neizdavanje fiskalnih računa, neprijavljivanje angažovanih radnika, nepravilno i neažurno vođenje poslovnih knjiga, kao i nepravilnosti koje se tiču popisa goriva, neproknjiženih manjkova ili nezaduženih viškova robe.

„Protiv odgovornih lica podnesene su prekršajne prijave pred nadležnim prekršajnim sudovima“, istaknuto je u saopštenju PU.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...