Rast potražnje podstiče vlasti da obezbede dodatnu infrastrukturu za avio-putivanja

Završava se gradnja petog terminala aerodroma u Singapuru

BiznisInfrastrukturaSvetTurizamVesti

17.5.2022 09:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Završava se gradnja petog terminala aerodroma u Singapuru Završava se gradnja petog terminala aerodroma u Singapuru
U Singapuru će, nakon dve godine obustave rada zbog pandemije, biti završena gradnja petog terminala aerodroma Changi, rekao je ministar saobraćaja ove zemlje. U... Završava se gradnja petog terminala aerodroma u Singapuru

U Singapuru će, nakon dve godine obustave rada zbog pandemije, biti završena gradnja petog terminala aerodroma Changi, rekao je ministar saobraćaja ove zemlje.

U poređenju sa martom, avionski saobraćaj u maju je dostigao oko 40 odsto pretpandemijskih nivoa, izjavio je ministar S. Išvaran (S. Iswaran), piše Reuters.

“Uzimajući u obzir trenutni i očekivani oporavak potražnje za avio-putovanjima, imamo novi podsticaj da učinimo naše infrastrukturne kapacitete spremnim za rast”, naveo je ministar.

Singapur je jedan od glavnih putničkih centara u Aziji, a kroz aerodrom Changi 2019. godine prošlo je 68 miliona putnika.

Vlada Singapura je obustavila rad na novom terminalu prethodne dve godine zbog pandemije, ali i kako bi ponovo procenila trasu rasta avijacije i revidirala dizajn terminala tako da odgovara potrebama postpandemijskih putovanja, dodao je singapurski ministar saobraćaja.

Gradnja terminala trajaće od dve do tri godine kako bi bio spreman da zadovolji potražnju koja se očekuje do sredine sledeće decenije.

  • N.N.

    17.5.2022 #1 Author

    Samo neka se sto vise radi i gradi

    Odgovori

  • GOCA BG

    17.5.2022 #2 Author

    Infrastruktura zbog potraznje mora da se prosiri…

    Odgovori

  • TINA

    22.5.2022 #3 Author

    Investicije ove vrste su najbolje

    Odgovori

  • STELEAC

    23.5.2022 #4 Author

    A kad se zavrsi ceka nas jos neka pandemija i tako sve u krug…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...