kroz konkurs Fonda za inovacionu delatnost dodeljeno 100 miliona dinara

Završen javni poziv za dodelu inovacionih vaučera

InovacijePreduzetnikSrbijaVesti

12.1.2022 14:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Završen javni poziv za dodelu inovacionih vaučera Završen javni poziv za dodelu inovacionih vaučera
Fond za inovacionu delatnost raspisao je u novembru javni poziv za mala i srednja preduzeća, kojima su potrebne usluge naučno-istraživačkih organizacija. Kako je i bilo najavljeno,... Završen javni poziv za dodelu inovacionih vaučera

Fond za inovacionu delatnost raspisao je u novembru javni poziv za mala i srednja preduzeća, kojima su potrebne usluge naučno-istraživačkih organizacija.

Kako je i bilo najavljeno, prijave za dodelu inovacionih vaučera trajale su do utroška opredeljenih sredstava, odnosno do 10. januara.

„Inovacioni vaučer preduzeća mogu da koriste za rešavanje tehničkog/tehnološkog problema na koji nailaze u svom poslovanju, odnosno naučnih, tehnoloških ili inovativnih usluga koje su za njih nove. Jednom podnosiocu prijave može biti odobreno više inovacionih vaučera u maksimalnom iznosu do 2,4 miliona dinara. Pojedinačnim inovacionim vaučerom finansira se do 60 odsto ukupnih troškova usluga, maksimalno do 800.000 dinara, ne uključujući porez na dodatu vrednost (PDV)“, istaknuto je iz Fonda.

Fond je dodelio inovacione vaučere preduzećima za korišćenje usluga akademskog sektora za unapređenje inovativnosti proizvoda, procesa i usluga i podizanje konkurentnosti na tržištu.

Kako je naglašeno, sredstva u iznosu od 100 miliona dinara za ovaj javni poziv obezbeđena su u okviru budžeta Republike Srbije, sa razdela Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...