ŽUPSKA BERBA BIĆE SIMBOLIČNO OBELEŽENA Bez karnevala u čast grožđa, vina i vinogradara

AgrobiznisBiznisSrbijaU fokusuVesti

11.8.2020 16:15 Autor: Marija Jovanović 2

ŽUPSKA BERBA BIĆE SIMBOLIČNO OBELEŽENA Bez karnevala u čast grožđa, vina i vinogradara ŽUPSKA BERBA BIĆE SIMBOLIČNO OBELEŽENA Bez karnevala u čast grožđa, vina i vinogradara
Najveća svetkovina vinogradara Aleksandrovačke Župe, zbog pandemije korona virusa, ove godine neće biti tradicionalno proslavljena kao prethodnih godina. Početak berbe i otvaranje 79 vinskih... ŽUPSKA BERBA BIĆE SIMBOLIČNO OBELEŽENA Bez karnevala u čast grožđa, vina i vinogradara

Najveća svetkovina vinogradara Aleksandrovačke Župe, zbog pandemije korona virusa, ove godine neće biti tradicionalno proslavljena kao prethodnih godina.

Početak berbe i otvaranje 79 vinskih podruma biće simbolično obeleženi uz poštovanje mera predostrožnosti, rečeno je Tanjugu u aleksandrovačkoj Turističkoj organizaciji.

Župska berba u Aleksandrovcu koja se skoro šest decenija održava u čast bogatstva župe, grožđa, vina, sunca, vrednih vinogradara ovaj put proteći će bez karnevala, koncerata i izložbi”, rekao je Vladimir Rašković iz TOA.

Župska berba, kako je dodao, bila je i tema sednice kriznog štaba kada je odlučeno da se program otkaže.

Vinski podrumi će ipak biti otvoreni za sve goste, ali uz obavezno poštovanje preventivnih mera, držanje distance i nošenje maski, objasnio je Rašković.

Župska berba, održava se u Aleksandrovcu od 1963. godine, dok sama proizvodnja vina u toj regiji seže od pre više od 1.000 godina, podsetio je on i dodao da je manifestacija ranijih godina privlačila i nekoliko stotina hiljada posetilaca.

Ta tradicionalna manifestacija je, prema rečima direktora TOS, prilika i da se pogleda postavka jedinstvenog Muzeja vinarstva i vinogradarstva koja ilustruje istorijski razvoj vinogradarstva te bogate vinogradarske regije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...