iako su niskobudžetne kompanije otkazale letove

Aerodromi Crne Gore očekuju dvomilionitog putnika

Biznis

21.9.2023 13:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Aerodromi Crne Gore očekuju dvomilionitog putnika Aerodromi Crne Gore očekuju dvomilionitog putnika
Aerodromi Crne Gore očekuju dvomilionitog putnika, što je odličan rezultat, saopštio je predsednik Odbora direktora kompanije, Eldin Dobardžić. On je, komentarišući to što su... Aerodromi Crne Gore očekuju dvomilionitog putnika

Aerodromi Crne Gore očekuju dvomilionitog putnika, što je odličan rezultat, saopštio je predsednik Odbora direktora kompanije, Eldin Dobardžić.

On je, komentarišući to što su niskobudžetne kompanije otkazale letove iz Crne Gore, rekao da smatra da je to kratkoročni prekid linija i da će se pre letnje sezone ponovo uspostaviti, prenosi Mina.

„Mi kao država u petak dočekujemo dvomilionitog putnika. To je odličan rezultat kada uzmemo u obzir da smo pre tri godine imali korona godinu“, kazao je Dobardžić u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

Dobardžić je rekao da se avio-saobraćaj značajno razvio, prenosi portal RTCG.

„Brže nego što smo predviđali u prethodnom periodu. Kada kažemo dva miliona moramo reći uzeti u obzir da je to dva miliona na oba naša aerodroma“, naveo je Dobardžić.

On je dodao i da će u narednom periodu nastojati da organizuju sastanke sa predstavnicima niskobudžetnih avio-kompanija kako bi se ustanovilo da li postoji problem ili se radi o kratkoročnom prekidu.

Tokom zimske IATA sezone koja počinje krajem oktobra i traje do kraja marta, niskobudžetne kompanije povezivaće Aerodrom Podgorica sa nizom destinacija.

“Prema preliminiranim najavama, koje su podložne promjenama, Wizz Air i Ryanair ove zime povezivaće Podgoricu sa Milanom, Berlinom, Londonom, Memingemom, Dortmundom, Memingemom, Budimpeštom, Krakovom i Gdanjskom”, rekao je Dobardžić.

  • MAJA

    22.9.2023 #1 Author

    I nije neka cifra zadivljujuca

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...