KONKURS ZA NABAVKU MAŠINA I OPREME Podsticaji samo za registrovana poljoprivredna gazdinstva

AgrobiznisBiznisSrbija

1.6.2020 11:15 Autor: Marija Jovanović 1

KONKURS ZA NABAVKU MAŠINA I OPREME Podsticaji samo za registrovana poljoprivredna gazdinstva KONKURS ZA NABAVKU MAŠINA I OPREME Podsticaji samo za registrovana poljoprivredna gazdinstva
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je Javni poziv za nabavku mašina i opreme u stočarskoj proizvodnji, a ukupno je obezbeđeno 130 miliona dinara.... KONKURS ZA NABAVKU MAŠINA I OPREME Podsticaji samo za registrovana poljoprivredna gazdinstva

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je Javni poziv za nabavku mašina i opreme u stočarskoj proizvodnji, a ukupno je obezbeđeno 130 miliona dinara.

Najviši ukupni iznos koji korisnik podsticaja može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini je 1.500.000 dinara, a rok za podnošenje zahteva je do 15. juna.

Pravo na podsticaje imaju oni koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i aktivno rade, i to fizičko lice (nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva), preduzetnik, privredno društvo, zemljoradnička zadruga koja ima najmanje pet članova zadruge, srednja škola, naučnoistraživačka organizacija u oblasti poljoprivrede, crkva i verska zajednica.

Foto: Pixabay.com

Preko Uprave za agrarna plaćanja, novac će se dodeljivati za investicije u nabavku novih mašina i opreme za pripremu, distribuciju i skladištenje koncentrovane i kabaste stočne hrane, za manipulaciju i distribuciju čvrstog, polutečnog i tečnog stajnjaka, zatim, za zaštitu dobrobiti životinja, za vaganje, usmeravanje i obuzdavanje životinja, proizvodnju konzumnih kokošijih jaja, za pčelarstvo, mužu i držanje, odgoj i tov živine.

Pravo na podsticaj ostvaruje podnosilac, koji je između ostalog, u potpunosti realizovao investicije za koje podnosi zahtev u periodu od 1. januara 2020. godine, a najkasnije do dana podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje.

Podsticaji se daju u iznosu od 50 odsto od vrednosti prihvatljive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost, odnosno u iznosu od 65 odsto od ove vrednosti u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

  • Dragana

    1.6.2020 #1 Author

    Odlicno. Poljoprivredu maximalno treba pomoci.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...