SRBIJA DELIMIČNO OTVORILA GRANICE Ratarima omogućena obrada zemlje u pograničnoj zoni

AgrobiznisBiznisIzdvajamoSrbijaVesti

23.4.2020 09:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

SRBIJA DELIMIČNO OTVORILA GRANICE Ratarima omogućena obrada zemlje u pograničnoj zoni SRBIJA DELIMIČNO OTVORILA GRANICE Ratarima omogućena obrada zemlje u pograničnoj zoni
Građani Mađarske i Srbije od četvrtka mogu da pređu granicu ako rade u susednoj zemlji ili obrađuju zemlju sa druge strane granice, izjavio je... SRBIJA DELIMIČNO OTVORILA GRANICE Ratarima omogućena obrada zemlje u pograničnoj zoni

Građani Mađarske i Srbije od četvrtka mogu da pređu granicu ako rade u susednoj zemlji ili obrađuju zemlju sa druge strane granice, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

On je na svom Fejsbuku objavio da je prelazak omogućen na graničnim prelazima Reske (Horgoš), Tompa (Kelebija) i Hercegsanto (Bački Breg).

Mától újra lehetséges az ingázás a magyar-szerb határonA világjárvány miatt Szerbia a közelmúltban rendkívül szigorú…

Posted by Szijjártó Péter on Wednesday, April 22, 2020

Kako je naveo, ta odluka rezultat je dogovora sa kolegama iz Srbije.

„Na zahtev mojih kolega poslanika, razgovarao sam sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem i ministrom za evropske integracije Jadrankom Joksimović, tokom kojih smo uspeli da se dogovorimo da dozvolimo putovanje za mađarske i srpske državljane na tri granična prelaza“, napisao je Sijarto.

On je podsetio da je zbog pandemije novog korona virusa Srbija uvela restriktivne mere, među kojima je i potpuna zabrana saobraćaja putnika preko granica.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je u sredu da je Vlada odlučila da se omogući nesmetan prelazak granice za ljude koji žive u pograničnim područjima, a koji rade ili imaju svoju zemlju preko granice.

Dačić, koji će u četvrtak na graničnom prelazu Horgoš razgovarati sa mađarskim kolegom Sijartom, istakao je da je to pitanje rešeno pre svega zbog Mađarske, ali će važiti i za sva pogranična područja sa drugim zemljama.

Već nedelju-dve postoje aktivnosti po tom pitanju i Vlada je donela odluku da se praktično omogući nesmetan prelazak za ljude koji rade preko granice ili imaju svoju zemlju, čak i u ovim uslovima vanrednog stanja, objasnio je on.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...