OVO SU NAJTRAŽENIJI POSLOVI OVE SEDMICE Najviše posla za sektor trgovine, čak 428

BiznisBolji posaoSrbijaVesti

29.10.2020 15:34 Autor: Julijana Vincan 0

OVO SU NAJTRAŽENIJI POSLOVI OVE SEDMICE Najviše posla za sektor trgovine, čak 428 OVO SU NAJTRAŽENIJI POSLOVI OVE SEDMICE Najviše posla za sektor trgovine, čak 428
Ove nedelje najviše se traže radnici iz oblasti trgovine, IT industrije i mašinstva, pokazuju podaci koje je sajt za zapošljavanje Poslovi Infostud dostavio portalu... OVO SU NAJTRAŽENIJI POSLOVI OVE SEDMICE Najviše posla za sektor trgovine, čak 428

Ove nedelje najviše se traže radnici iz oblasti trgovine, IT industrije i mašinstva, pokazuju podaci koje je sajt za zapošljavanje Poslovi Infostud dostavio portalu Biznis.rs.

Tako je, kada je reč o trgovini, otvoreno 428 radnih mesta, dok se u IT sektoru traži 349 profesionalaca. U oblasti trgovine, posebno je interesantan oglas za merčendajzera, koju je otvorila kompanija Carlsberg. Za ovaj posao je nepohodan IV stepen stručne spreme i sopstveni automobil.

U opisu posla piše da merčendajzeri obezbeđuju dodatnu kontrolu plasmana proizvoda i dobru izloženost robe i prate prodaju, ukazujući na nedostatke i potencijale u prodaji.

Automobil
Foto: Pixabay.com

Iako bi mnogi mislili da se najviše ljudi zapošljava u IT sektoru, to ipak nije slučaj. Sasvim logično, pošto se često dešava da naše radnike zapošljavaju strane kompanije, većina oglasa za posao programera je na engleskom jeziku. Tako da, samim tim, ukoliko niste vešti u poznavanju ovog stranog jezika, ovaj posao svakako nije za vas.

Tako kompanija The Idea Compiler, sa sedištem u Njujorku, zapošljava od 20 do 50 ljudi, a sada su otvorili i poziciju za Airflow Python Developera. Nije neophodno napomenuti da se ovaj posao radi od kuće, a poslodavac nudi i fleksibilno radno vreme, kao i rad u manjim timovima.

Programer
Foto: Pexels.com

Prema podacima Infostuda, ove sedmice se traži 283 radnika iz oblasti mašinstva. Tako su otvorene pozicije u Subotici, Nišu, Zaječaru, okolini Beograda i drugim mestima.

Više pozicija otvorila je kompanija Robert Bosch, koja zapošljava oko 400.000 saradnika širom sveta. Sada u Srbiji ovo preduzeće traži 15 radnika različitih profila, u Beogradu i Šimanovcima, od kontrolora kvaliteta proizvoda, preko praktikanata, do senior programera.

Rad u kancelariji
Foto: Pixabay.com

Sektoru elektrotehnike potrebno je 277 novih radnika. Traže se operateri u proizvodnji, tehničari održavanja, inženjeri elektrotehnike i drugo. Iz te oblasti posebno interesantno zvuče dva oglasa.

Naime, Naftna industrija Srbije (NIS) traži vodećeg inženjera za energetske resurse u Novom Sadu, a Jevtović Cars, servis iz Čačka u kojem radi do 50 ljudi, traži šefa.

Elektroinstalacije
Foto: Pixabay.com

U oblasti ekonomije trenutno je aktivno 170 oglasa, tako da se u tom sektoru traže knjigovođe, računovođe, poslovni sekretari i slično.

Beogradska firma Frikom traži saradnika u kontrolingu koji treba da ima VII stepen stručne spreme ekonomskog usmerenja, ali i dve ili više godina iskustva u radu na sličnim ili istim poslovima.

Laptopovi
Foto: Shutterstock

Za ostale tipove zaposlenja postoji manji izbor. Ali to ne znači da nećete naći odgovarajući posao. Samo nastavite da tražite. Srećno!

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...