trenutna struktura mobilnih operatora neodrživa

Ericsson za konsolidaciju telekomunikacionih kompanija u Evropi

BiznisFirme u fokusuInfrastruktura

28.2.2023 09:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ericsson za konsolidaciju telekomunikacionih kompanija u Evropi Ericsson za konsolidaciju telekomunikacionih kompanija u Evropi
Izvršni direktor švedske telekomunikacione kompanije Ericsson upozorio je da je evropska industrijska struktura verovatno neodrživa, pozivajući na konsolidaciju širom Evrope, kako bi se podstakla... Ericsson za konsolidaciju telekomunikacionih kompanija u Evropi

Izvršni direktor švedske telekomunikacione kompanije Ericsson upozorio je da je evropska industrijska struktura verovatno neodrživa, pozivajući na konsolidaciju širom Evrope, kako bi se podstakla konkurentnost.

Komentari dolaze nedugo nakon što je kompanija, koja je jedan od najvećih svetskih pružalaca 5G mobilnih usluga, objavila da planira da ukine 8.500 radnih mesta kao deo svojih mera za smanjenje troškova, prenosi SEEbiz pozivajući se na CNBC.

„Veliki problem u Evropi zapravo je to što si naši korisnici jednostavno ne mogu da priušte izgradnju mreža, i mislim da će to dugoročno nauditi evropskoj konkurentnosti“, izjavio je izvršni direktor Ericssona Borje Ekolm Karen So (Börje Ekholm Karen Tso) na Mobile World kongresu u Barseloni.

Upitan kako može da se reši ovo pitanje, Ekolm je odgovorio da Evropa treba da se konsoliduje. On je naveo da je u zemljama kao što su Sjedinjene Američke Države, Kina i Indija konsolidacija značila da sada postoje samo dva ili tri operatora širom zemlje.

U Evropi, međutim, “to je 200 operatora, otprilike četiri plus u gotovo svakoj zemlji. To je struktura industrije koja je verovatno neodrživa i kojom se treba pozabaviti,” ocenio je Ekolm.

Izvršni direktor Ericssona smatra da je još uvek „vrlo, vrlo rano“ na putu 5G, ali je nagovestio da će Indija da izgradi jednu od najjačih svetskih 5G mreža u sledećih nekoliko kvartala.

Ekolm je istakao da će Indija takođe “verovatno početi da pokreće inovacije na vrhu mreže puno pre mnogih drugih zemalja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...