Postignut dogovor velike kompanije i sindikata u Švedskoj

Ericsson otpušta 1.400 radnika

EUSvetVesti

21.2.2023 08:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Ericsson otpušta 1.400 radnika Ericsson otpušta 1.400 radnika
Proizvođač telekomunikacione opreme Ericsson planira da otpusti oko 1.400 radnih mesta u Švedskoj kao deo šireg plana za smanjenje troškova na globalnom nivou. Kompanija... Ericsson otpušta 1.400 radnika

Proizvođač telekomunikacione opreme Ericsson planira da otpusti oko 1.400 radnih mesta u Švedskoj kao deo šireg plana za smanjenje troškova na globalnom nivou.

Kompanija je ranije najavila planove za smanjenje troškova za devet milijardi kruna odnosno 880 miliona dolara do kraja ove godine, pošto potražnja usporava na nekim tržištima, uključujući Severnu Ameriku, prenosi Mina.

Dalja otpuštanja radnih mesta, koja broje nekoliko hiljada u drugim zemljama, verovatno će biti objavljena u narednim danima, rekla su dva izvora upućena u situaciju.

Ericsson je poslednji put napravio duboke rezove 2017. godine kada je otpustio hiljade zaposlenih i fokusirao se na istraživanje kako bi izvukao kompaniju iz gubitaka.

Kompanija je mesecima pregovarala sa svojim sindikatom zaposlenih u Švedskoj o tome kako da se nosi sa smanjenjem troškova.

Sada je postignut dogovor sa švedskim sindikatima o tome kako da upravljaju smanjenjem broja zaposlenih, rekao je portparol, dodajući da kompanija namerava da izvrši smanjenje kroz dobrovoljni program.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...