KRIZA POGODILA GRAĐEVINSKI SEKTOR U BiH manji broj dozvola

BiznisInfrastrukturaRegionVesti

13.7.2020 09:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

KRIZA POGODILA GRAĐEVINSKI SEKTOR U BiH manji broj dozvola KRIZA POGODILA GRAĐEVINSKI SEKTOR U BiH manji broj dozvola
Smanjena je aktivnost u građevinskom sektoru u Bosni i Hercegovini, sudeći po broju izdatih građevinskih dozvola u vreme krize izazvane koronom. U periodu januar-maj... KRIZA POGODILA GRAĐEVINSKI SEKTOR U BiH manji broj dozvola

Smanjena je aktivnost u građevinskom sektoru u Bosni i Hercegovini, sudeći po broju izdatih građevinskih dozvola u vreme krize izazvane koronom.

U periodu januar-maj izdato je za 16,6 odsto manje odobrenja nego u istom periodu prošle godine, pokazuju podaci Agencije za statistiku BiH.

U martu 2020. je ukupno izdato 277 građevinskih dozvola, što je u оdnоsu nа mart 2019. manje zа 17,3 odsto. U aprilu je broj izdatih odobrenja bio 270, za 24,4 procenata manje u оdnоsu nа april 2019. gоdinе.
Najveći broj izdatih odobrenja bio je u maju, 349, ali je to ipak u оdnоsu nа isti mesec 2019. manje zа 1,1 odsto.

Podaci Agencije za statistiku BiH pokazuju da je za pet meseci ove godine pad u broju izdatih građevinskih dozvola veći u slučaju objekata niskogradnje (pad od 21,1 odsto), nego u slučaju objekata visokogradnje (pad 15,5 odsto).

Ipak, javlja se i jedan pozitivan trend, kako prenosi indikator.ba, a to je da je predviđena gradnja za 19,9 posto više stanova u prvih pet meseci ove godine nego u istom periodu 2019.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...