U periodu od 16. do 19. novembra, pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Serverne Makedonije i Albanije

Kulinarski spektakl „Food Vision“ na sajmu „Wine Vision by Open Balkan“

Biznis

19.9.2023 18:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kulinarski spektakl „Food Vision“ na sajmu „Wine Vision by Open Balkan“ Kulinarski spektakl „Food Vision“ na sajmu „Wine Vision by Open Balkan“
Na Beogradskom sajmu će se, od 16. do 19. novembra, u okviru regionalnog vinskog sajma „Wine Vision by Open Balkan“, održati i kulinarski spektakl... Kulinarski spektakl „Food Vision“ na sajmu „Wine Vision by Open Balkan“

Na Beogradskom sajmu će se, od 16. do 19. novembra, u okviru regionalnog vinskog sajma „Wine Vision by Open Balkan“, održati i kulinarski spektakl – „Food Vision“, objavila je Privredna komora Srbije (PKS).

Istaknuto je da će to biti prilika da se posetioci, uz vrhunska vina, upoznaju sa tradicionalnim ukusima i gastronomskima osobenostima Srbije, Severne Makedonije i Albanije, prenosi Beta.

„Hala 5 će tokom četiri sajamska dana biti centar okupljanja vinskih i gastronomskih stručnjaka, vrhunskih profesionalnih i najperspektivnijih mladih kuvara iz zemalja regiona koji će se nadmetati u brojnim kategorijama pod budnim okom renomiranih internacionalnih sudija i posetilaca“, kazao je pomoćnik generalnog sekretara Vlade Srbije na prezentaciji „Food Vision“ u PKS Danijel Nikolić.

Prema njegovim rečima, glavni zadatak je da se predstavi region Otvorenog Balkana kao jedinstvenu turistička, kulturna i geografska destinaciju s ciljem da se poveća broj turista i unapredi slobodan protok ljudi, usluga i kapitala.

Osim takmičenja, kako je dodao, posetioci će moći da uživaju u brojnim prezentacijama i masterklas sesijama najpriznatijih i najcenjenijih šefova kuhinja.

„Food Vision“ će se realizovati u dve tematske celine.

„U pitanju su takmičarski program profesionalnih kuvara i revijalna izložbena postavka zemalja učesnica u Hali 5, i izložbena postavka komercijalnih izlagača HoReCa programa sa akcentom na industriju hrane i profesionalnu opremu i usluge u sektoru ugostiteljstva“, objasnio je Nikolić.

Prema njegovim rečima, u saradnji sa strukovnim udruženjem mladih kuvara – Junior Chef Clubom, biće organizovan i dolazak učenika iz srednjih ugostiteljskih škola, zatim, takmičenja profesionalnih kuvara, kao i nadmetanje u kulinarskim veštinama za predstavnike medija i članove diplomatskkog kora.

Sajam „Wine Vision by Open Balkan“ prvi put je organizovan u septembru prošle godine, uz učešće više od 20 zemalja, 350 vinarija i 30.000 posetilaca iz celog sveta.

Ova manifestacija održana je pod pokroviteljstvom Vlada Srbije, Serverne Makedonije i Albanije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.