Javni poziv otvoren do 25. avgusta

Novi podsticaji za organsku biljnu proizvodnju, 63.000 dinara po hektaru

AgrobiznisBiznis

26.7.2023 08:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Novi podsticaji za organsku biljnu proizvodnju, 63.000 dinara po hektaru Novi podsticaji za organsku biljnu proizvodnju, 63.000 dinara po hektaru
Poljoprivredna gazdinstva mogu do 25. avgusta da konkurišu za podsticaje za organsku biljnu proizvodnju na osnovu konkursa koji je raspisalo Ministarstvo poljoprivrede. Podsticaji za... Novi podsticaji za organsku biljnu proizvodnju, 63.000 dinara po hektaru

Poljoprivredna gazdinstva mogu do 25. avgusta da konkurišu za podsticaje za organsku biljnu proizvodnju na osnovu konkursa koji je raspisalo Ministarstvo poljoprivrede.

Podsticaji za organsku biljnu proizvodnju iznose 63.000 dinara po hektaru i poljoprivredno gazdinstvo može da konkuriše najviše za 20 hektara obradive zemlje, objavilo je ministarstvo.

Zainteresovani poljoprivredni proizvođači prijave za podsticaje mogu podneti na portalu ePodsticaji.

Trend povećanja površina pod organskom proizvodnjom beleži se poslednjih godina u EU, ali i u zemljama regiona.

Od 2012. do 2020. godine poljoprivredne površine koje se koriste za organski način uzgoja u EU su značajno povećane. Zauzimale su 14,7 miliona hektara u 2020, u odnosu na 9,5 miliona hektara koliko ih je bilo 2012. godine, piše Blic.

U Srbiji se, takođe, povećava broj organskih parcela i organskih proizvođača kojima su na raspolaganju podsticajni konkursi velikih kompanija.

 • SHALIMAR

  28.7.2023 #1 Author

  Jako skup biznis,puno ulaganja u pocetku,ali se vraca visestruko iz godine u godinu.Odlican podsticaj za njih…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.