Fokus saradnja sa Nemačkom

Predstavnici nemačke turističke kompanije TUI u poseti Crnoj Gori

BiznisTurizam

13.6.2024 09:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Predstavnici nemačke turističke kompanije TUI u poseti Crnoj Gori Predstavnici nemačke turističke kompanije TUI u poseti Crnoj Gori
Predstavnici nemačke kompanije TUI, najveće svetske turističke kompanije borave u Crnoj Gori kako bi se bliže upoznali sa turističkom ponudom. Predsednik Vlade, Milojko Spajić,... Predstavnici nemačke turističke kompanije TUI u poseti Crnoj Gori

Predstavnici nemačke kompanije TUI, najveće svetske turističke kompanije borave u Crnoj Gori kako bi se bliže upoznali sa turističkom ponudom.

Predsednik Vlade, Milojko Spajić, se na marginama foruma Dani privrede u Berlinu sastao sa nekim od najvećih nemačkih privrednika i prezentovao potencijale Crne Gore.

“Turizam, kao najvažnija privredna grana, istaknut je kao prilika za daleko jaču saradnju Crne Gore i Nemačke i na tome će biti fokus. U tom kontekstu je promocija izrazito važna, a predstavnici nemačkog TUI, najveće svetske turističke kompanije, borave u Crnoj Gori, kako bi se bliže upoznali sa turističkom ponudom”, navodi se u saopštenju iz Kabineta predsednika Vlade, prenosi agencija Mina.

Tokom sastanka je istaknuto da postoji još mnogo prostora za jačanje ekonomske saradnje.

„Crna Gora je prva sledeća članica Evropske unije (EU), koristi evro, deo je NATO-a, ima sjajne prirodne potencijale, ali i ljudske resurse, tako da ima mnogo razloga zašto je dobar izbor za dolazak kredibilnih investitora“, poručio je Spajić.

On je objasnio da Vlada preferira dolazak kompanija koje žele da otvore nova radna mesta i ostanu u Crnoj Gori na duži period.

Izvor: Unsplash.com

Bilo je reči i o energetskom potencijalu, kao najboljoj šansi za ekonomski razvoj, ne samo Crne Gore, već i čitavog regiona.

“Proizvodnja iz obnovljivih izvora energije uz garantovanu stabilnost i sjajan geografski položaj, idealna su šansa za Crnu Goru da se pozicionira kao važan partner zemljama EU u toj oblasti”, dodaje se u saopštenju.

Spajić je bio učesnik dvodnevne konferencije Dani privrede u Berlinu, na kojoj je govorio na panelu Inovativno, održivo, kompetitivno – temelj jake ekonomije.

Na konferenciji, koju organizuje Ekonomski savet Hrišćansko-demokratske unije Nemačke (CDU), učestvovali su najviši državni zvaničnici Nemačke, čelnici najvećih nemačkih i inostranih kompanija, eminentni stručnjaci, analitičari i profesori.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.