Ublažavanje mera protiv Covida povećalo broj putnika

Kina zabeležila porast putovanja železnicom uoči Prolećnog festivala

LifestyleTurizam

23.1.2023 18:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Kina zabeležila porast putovanja železnicom uoči Prolećnog festivala Kina zabeležila porast putovanja železnicom uoči Prolećnog festivala
Kina je zabeležila porast od 27,3 odsto u odnosu na prethodnu godinu u putničkom prevozu železnicom tokom 15 dana uoči ovogodišnjeg Prolećnog festivala, 22.... Kina zabeležila porast putovanja železnicom uoči Prolećnog festivala

Kina je zabeležila porast od 27,3 odsto u odnosu na prethodnu godinu u putničkom prevozu železnicom tokom 15 dana uoči ovogodišnjeg Prolećnog festivala, 22. januara, saopštio je nacionalni železnički operater.

Od 7. do 21. januara vozom je obavljeno 109,5 miliona putovanja, 23,5 miliona više nego u prošlogodišnjem periodu pre festivala, pokazuju podaci kineske železničke kompanije Čajna stejt rejlvej grup (China State Railway Group), prenosi Sinhua.

U protekle dve godine, većina Kineza je ostala kod kuće u vreme Festivala usred suzbijanja virusa, ali promena u odgovoru na kovid-19 u zemlji donela je promenu, piše agencija Beta.

Očekuje se da će ukupan broj putničkih putovanja za ovogodišnji 40-dnevni prolećni festival, koji je počeo 7. januara, dostići 2,1 milijardu, što je skoro duplo više nego prošle godine ili 70,3 odsto u odnosu na 2019. godinu, navodi Ministarstvo transporta.

Rastuća potražnja za putovanjima je rezultat nedavnog ublažavanja upravljanja virusom Covid-19 u Kini sa klase A na klasu B. U skladu sa upravljanjem za klasu B, putnici više ne moraju da pokazuju zdravstvene kodove i negativne rezultate kovid testa niti da se podvrgavaju proverama temperature prilikom ulaska na železničke stanice i aerodrome.

 • GOCA BG

  23.1.2023 #1 Author

  Sto se i ocekivalo,konacno mogu da izadju iz stanova i putuju…

  Odgovori

 • DUSICA

  25.1.2023 #2 Author

  Da se i oni vrate u normalu posle dužeg vremena da putuju i da se druže.

  Odgovori

 • Milisavka

  29.1.2023 #3 Author

  Železnički saobraćaj je najrazvijeniji vid saobraćaja u Kini, i daleko najbezbedniji i najisplativiji, takođe i među najbržim.

  Odgovori

 • NINICA

  31.1.2023 #4 Author

  Divne vesti, konačno da putuju i da se druže

  Odgovori

 • Tina

  31.1.2023 #5 Author

  I treba da putuju sto vise. Oni su bas bili u karantinu

  Odgovori

 • Coka13

  13.2.2023 #6 Author

  Sjajna vest, konačno mogu da se kreću i druže normalno.

  Odgovori

 • MALENA

  13.2.2023 #7 Author

  Kod njih je železnica uvek bila najrazvijenija, ništa čudno!

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...