Dogovorena izrada Strategije za razvoj svinjarstva do 2030. godine

Uzgajivači svinja od ministra tražili totalnu zabranu uvoza mesa

AgrobiznisBiznis

31.5.2021 08:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Uzgajivači svinja od ministra tražili totalnu zabranu uvoza mesa Uzgajivači svinja od ministra tražili totalnu zabranu uvoza mesa
Uzgajivači svinja iz Bogatića, Šapca, Rume, Bačke Palanke i drugih okolnih mesta, koji su najavljivali protest, sastali su se juče sa ministrom poljoprivrede Branislavom... Uzgajivači svinja od ministra tražili totalnu zabranu uvoza mesa

Uzgajivači svinja iz Bogatića, Šapca, Rume, Bačke Palanke i drugih okolnih mesta, koji su najavljivali protest, sastali su se juče sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem.

Dogovoreno je da se pristupi izradi Strategije za razvoj svinjarstva do 2030. godine, kako bi kroz uključivanje struke i nauke taj sektor bio unapređen i postao značajno konkurentniji na tržištu.

Takođe, kako je rečeno Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede, dogovoreno je da se razmotri uvođenje prelevmana, odnosno dodatnih taksi pri uvozu svinjskog mesa.

Ministar je najavio i usvajanje Zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda koji će državi dati dodatne mogućnosti za intervencije prilikom poremećaja na tržištu i time obezbediti veću podršku poljoprivrednicima.

Jedan od zahteva koji su odgajivači svinja izneli tokom razgovora sa ministrom u Bogatiću je i potpuna zabrana uvoza svinjskog mesa u Srbiju.

 • GAGA

  6.2.2022 #1 Author

  Svaka ozbiljna drzava cuva svoju poloprivredu. To treba da budu ozbiljne, dugorocne mere i rezultati nece izostati

  Odgovori

 • JANA

  25.2.2022 #2 Author

  Bravo za odgajivace svinja ,bas lepa vest,namesto da se baziremo na nase meso mi uvozimo neke polutke ,bravo za uzgajivace jos jednom..

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...