Biznis.rs

ZDRAVLJE IZ LESKOVCA USKORO MENJA VLASNIKA Frontier Pharma i Bayston Grupa kupuju poznatu fabriku lekova

BiznisFirme u fokusuU fokusu 12.1.21. 09:23 Ljiljana Begović 0

ZDRAVLJE IZ LESKOVCA USKORO MENJA VLASNIKA Frontier Pharma i Bayston Grupa kupuju poznatu fabriku lekova ZDRAVLJE IZ LESKOVCA USKORO MENJA VLASNIKA Frontier Pharma i Bayston Grupa kupuju poznatu fabriku lekova
„Frontier Pharma“ i „Bayston Grupa“ dogovorili su da od kompanije „Teva Pharmaceuticals“ kupe fabriku lekova „Zdravlje“ u Leskovcu. Po dogovoru svi zaposleni u Zdravlju... ZDRAVLJE IZ LESKOVCA USKORO MENJA VLASNIKA Frontier Pharma i Bayston Grupa kupuju poznatu fabriku lekova

„Frontier Pharma“ i „Bayston Grupa“ dogovorili su da od kompanije „Teva Pharmaceuticals“ kupe fabriku lekova „Zdravlje“ u Leskovcu.

Po dogovoru svi zaposleni u Zdravlju ostaće najmanje dve godine.

„Zdravlje“ proizvodi čvrste i tečne forme za lečenje kardiovaskularnih, neuroloških i respiratornih oboljenja. Fabrika ima odobrenja za snabdevanje brojnih internacionalih tržišta – Zapadne i Istočne Evrope, Velike Britanije, Australije, Južne Amerike i Meksika.

Odluka kompanije „Teva“ da proda „Zdravlje“ u skladu je sa kompanijskom globalnom strategijom da optimizuje sveukupnu konkurentnost usaglašavajući svoje proizvodne kapacitete sa potrebama pacijenata, navodi se u kompanijskom saopštenju.

„Namera nam je da tokom ove tranzicije blisko sarađujemo sa Tevom i vremenom razvijamo kompaniju širenjem njenih mogućnosti i dovođenjem novih proizvoda u fabriku Zdravlje“, rekao je predsednik „Frontier Pharma“ Livent Silamoglu ( Levent Selamoglu).

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Izvršni direktor „Frontier Pharma“ Kejren Najdo (Kiren Naidoo) kazao je da je cilj te kompanije da održi status Zdravlja kao vrhunskog međunarodnog dobavljača lekova sa snažnim fokusom na potrebe kupaca, zdravstvenih radnika i pacijenata.

Kako se ističe u saopštenju, kompanija Actavis, deo Teve, ostaje posvećena pacijentima i zdravstvenim radnicima u Srbiji.

„I nakon promene vlasništva Zdravlja, Tevini ključni ciljevi za snabdevanje kupaca i pacijenata u Srbiji ostaju nepromenjeni. Naša kompanija ostaje posvećena poboljšanju života pacijenata i ovo tržište ostaje za naše poslovanje strateški važno“, rekao je generalni direktor Teve za Srbiju Pavle Marjanović, prenosi Tanjug.

Nema komentara.

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...