GRČKA OTVARA GRANICE ZA GRAĐANE SRBIJE OD 1. NOVEMBRA Evo ko i pod kojim uslovima može da uđe u zemlju

EUIzdvajamoSrbijaVesti

30.10.2020 07:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

GRČKA OTVARA GRANICE ZA GRAĐANE SRBIJE OD 1. NOVEMBRA Evo ko i pod kojim uslovima može da uđe u zemlju GRČKA OTVARA GRANICE ZA GRAĐANE SRBIJE OD 1. NOVEMBRA Evo ko i pod kojim uslovima može da uđe u zemlju
Od 1. novembra 2020. godine biće dozvoljen ulazak u Grčku do 400 osoba svakog meseca osobama sa stalnim nastanjenjem u Republici Srbiji, objavljeno je... GRČKA OTVARA GRANICE ZA GRAĐANE SRBIJE OD 1. NOVEMBRA Evo ko i pod kojim uslovima može da uđe u zemlju

Od 1. novembra 2020. godine biće dozvoljen ulazak u Grčku do 400 osoba svakog meseca osobama sa stalnim nastanjenjem u Republici Srbiji, objavljeno je na sajtu Grčke ambasade u Beogradu.

U Grčku će moći da uđu svi vlasnici nekretnina iz Srbije, koji treba da izmire svoje obaveze u vezi sa imovinom koju poseduju u Grčkoj.

Uslov za to je zahtev za izdavanje specijalne dozvole za ulazak u Grčku, koji se podnosi elektronski preko mejla Konzularnog odeljenja Ambasade Grčke u Beogradu (grcon.bel@mfa.gr). Zahtev treba da sadrži sledeću dokumentaciju:

  • Dokaz o stalnom nastanjenju u Republici Srbiji (državljani Republike Srbije podnose fotokopiju pasoša)
  • Fotokopija formulara E9 (zasebno za svakog vlasnika).
  • Putno osiguranje koje pokriva Covid-19.

Na sajtu ambasade Grčke se navodi da je u njihovu zemlju dozvoljen ulazak isključivo vlasniku nekretnine, a ne i članovima njegove ili njene porodice.

Foto: Mapio.net

Takođe, ulazak u zemlju je moguć avionom, preko Međunarodnog aerodroma u Atini „Elefterios Venizelos“, ili drumskim saobraćajem preko graničnog prelaza „Promahonas“.

Vlasnici su dužni da pri ulasku u Grčku na graničnom prelazu pokažu potvrdu koju izdaje Konzularno odeljenje Ambasade Grčke u Beogradu, zajedno sa fotokopijom formulara E9, validno popunjen PLF formular i QR kod, potvrdu na engleskom jeziku da su negativni na laboratorijsku kontrolu na virus Covid-19, koji je urađen najviše 72 sata pre ulaska u Grčku, piše u saopštenju.

Na sajtu ambasade je ranije objavljeno i da je zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Grčkoj, zvanična Atina produžila zabranu ulaska u zemlju do 8. novembra građanima zemalja koje nisu u EU ili zoni Šengena, a među kojima je i Srbija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...