IZVRŠNI DIREKTOR NAPUSTIO TIKTOK Ostavka Majera zbog političkih okolnosti

Hi-techLifestyleSvetVesti

27.8.2020 12:14 Autor: Vladimir Jokanović 1

IZVRŠNI DIREKTOR NAPUSTIO TIKTOK Ostavka Majera zbog političkih okolnosti IZVRŠNI DIREKTOR NAPUSTIO TIKTOK Ostavka Majera zbog političkih okolnosti
Američki biznismen Kevin Majer (Kevin Mayer) podneo je ostavku na funkciju izvršnog direktora TikToka, u vlasništvu kineske kompanije ByteDance, posle dva meseca provedenih na... IZVRŠNI DIREKTOR NAPUSTIO TIKTOK Ostavka Majera zbog političkih okolnosti

Američki biznismen Kevin Majer (Kevin Mayer) podneo je ostavku na funkciju izvršnog direktora TikToka, u vlasništvu kineske kompanije ByteDance, posle dva meseca provedenih na tom poslu. Majer je napustio kompaniju koja se nalazi pred zabranom rada američkog predsednika Donalda Trampa (Donald Trump).

Trampova administracija optužila je kinesku kompaniju za pretnju američkoj nacionalnoj bezbednosti, prenosi BBC. Majer je u junu preuzeo položaj izvršnog direktora TikToka, a pre toga je bio na rukovodećim funkcijama u kompaniji Disney. TikTok je nedavno dobio rok od 90 dana da proda svoje poslovanje nekoj od američkih kompanija ili će biti zabranjen u SAD.

„Proteklih nedelja, kako su se političke okolnosti naglo promenile procenio sam šta će zahtevati strukturne promene korporacije i šta to znači za globalnu ulogu za koju sam se prijavio. U ovom kontekstu teškog srca želim da vam kažem da sam napustio kompaniju“, naveo je, pored ostalog, Majer u pismu zaposlenima.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...