MICROSOFT NOVI VLASNIK KOMPANIJA ZENIMAX I BETHESD Akvizicija vredna 7,5 milijardi dolara

Hi-techLifestyle

22.9.2020 09:30 Autor: Ljiljana Begović 1

MICROSOFT NOVI VLASNIK KOMPANIJA ZENIMAX I BETHESD Akvizicija vredna 7,5 milijardi dolara MICROSOFT NOVI VLASNIK KOMPANIJA ZENIMAX I BETHESD Akvizicija vredna 7,5 milijardi dolara
Microsoft je, pored vlasništva nad nekoliko gejming timova, preuzeo i „ZeniMax Media“, kao i „Bethesd“. Akvizicij,a koja je koštala 7,5 milijardi dolara, timu „Xbox“... MICROSOFT NOVI VLASNIK KOMPANIJA ZENIMAX I BETHESD Akvizicija vredna 7,5 milijardi dolara

Microsoft je, pored vlasništva nad nekoliko gejming timova, preuzeo i „ZeniMax Media“, kao i „Bethesd“.

Akvizicij,a koja je koštala 7,5 milijardi dolara, timu „Xbox“ donosi IP i serijale među kojima su Doom, Fallout, The Elder Scrolls, Wolfenstein, Dishonored, The Evil Within, Prey, Quake, pa i nadolazeći naučno-fantastični RPG Starfield.

Putem službenih „Xbox“ stranica oglasio se šef tima Fil Spenser (Phil Spencer) koji je poželeo dobrodošlicu nekim od najuspešnijih timova u gejming industriji. „Oduševljeni smo što možemo da objavimo da je Microsoft sklopio sporazum oko akvizicije „ZeniMax Media“, matične kompanije „Bethesda Softworksa“.

Kao jedan od najvećih timova i izdavača, čije su igre bili hitovi, „Bethesd“ čini 2.300 izuzetno talentovanih ljudi koji rade u studijima širom sveta. Među igrama su „Bethesd Softworks“, „Bethesd Game Studios“, „id Software“, „ZeniMax Online Studios“, „Arkane“, „MachineGames“, „Tango Gameworks“, „Alpha Dog“ i „Roundhouse Studios“.

Spenser nije precizirao što to znači za buduće vlasnike PlayStationa 5, ali je rečeno da će sve nove igre ovih timova biti dostupne putem njihove Xbox Game Pass pretplate.

Microsoft je u poslednjih nekoliko godina odrešio kesu i kupio nekoliko poznatih studija, među kojima su Playground Games, Ninja Theory, Compulsion Games, Undead Labs, Obsidian Entertainment, inXile i Double Fine, a sada su taj već impresivan popis još dodatno povećali. Očito je da „Xbox“ ima velike planove za budućnost igara na svojim platformama, a kako će to izgledati za kupce znaće se kada budu najavljene nove igre i platforme, piše Seebiz.

  • suncokret

    1.10.2020 #1 Author

    Kapitalizam, bogati sve bogatiji, siromašni sve siromašnih. Koncentracije kapitala i profita. Žalosna stvarnost jedinog sistema koji se pokazao da jedini može da opstane.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...