kako bi proširio svoju ponudu jeftinih automobila

Stellantis, preko partnera Leapmotor, najavio prodaju kineskih e-vozila

AutomobiliLifestyle

14.5.2024 13:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Stellantis, preko partnera Leapmotor, najavio prodaju kineskih e-vozila Stellantis, preko partnera Leapmotor, najavio prodaju kineskih e-vozila
Proizvođač automobila Stellantis će od septembra početi da prodaje električna vozila (EV) svog kineskog partnera Leapmotor u devet evropskih zemalja, kako bi proširio svoju... Stellantis, preko partnera Leapmotor, najavio prodaju kineskih e-vozila

Proizvođač automobila Stellantis će od septembra početi da prodaje električna vozila (EV) svog kineskog partnera Leapmotor u devet evropskih zemalja, kako bi proširio svoju ponudu jeftinih automobila, izjavio je izvršni direktor ove kompanije Karlos Tavares (Carlos Tavares).

Prodaja iz zajedničkog preduzeća Stellantis-Leapmotor biće proširena, počevši od četvrtog kvartala 2024. godine, na Južnu Ameriku, Bliski istok i Afriku i Indiju-Aziju-Pacifik, rekao je Tavares u Hangdžou u Kini, gde se nalazi baza Leapmotora, prenosi Reuters.

Leapmotor International će u početku pokriti tržišta uključujući Belgiju, Francusku, Italiju, Nemačku, Grčku, Holandiju, Rumuniju, Španiju i Portugal, a u planu je dalje širenje evropske mreže.

Leapmotor International je u 51 posto vlasništvu Stellantisa,  koji ima ekskluzivna prava za izgradnju, izvoz i prodaju Leapmotor proizvoda van Kine.

Istovremeno veliki broj kineskih proizvođača, uključujući BYD, Chery i Dongfeng, najavljuju ili planiraju izgradnju novih fabrika u Evropa.

Tavares i izvršni direktor Leapmotor-a Zhu Jiangming nisu dali detalje o tome gde bi Leapmotors EV mogli da se proizvode u Evropi, ali je istaknuto da će se svaka odluka zasnivati na proceni troškova i kvaliteta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...