Najveća pivara na sveti povećala dividendu

AB InBev premašio očekivanja analitičara

Bolji posaoNovacSvet

2.3.2023 14:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

AB InBev premašio očekivanja analitičara AB InBev premašio očekivanja analitičara
Finansijski rezultati proizvođača piva Anheuser-Busch InBev premašili su očekivanja analitičara, jer su rast cena i sve veći broj potrošača koji konzumiraju premium proizvode nadoknadili... AB InBev premašio očekivanja analitičara

Finansijski rezultati proizvođača piva Anheuser-Busch InBev premašili su očekivanja analitičara, jer su rast cena i sve veći broj potrošača koji konzumiraju premium proizvode nadoknadili pad prodaje u četvrtom kvartalu prošle godine.

Najveća svetska pivara saopštila je u četvrtak da je obim prodaje pića opao za 0,6 odsto u poslednjem kvartalu 2022, podstaknut padom prodaje piva od 0,9 odsto. Prodaja piva je najviše pala u Severnoj Americi i Aziji, piše Financial Times.

Iz pivare sa sedištem u Belgiji, poznate po proizvodnji piva kao što su Budweiser, Stella Artois i Corona, saopšteno je da je njena zarada pre kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije bila 7,6 odsto viša u odnosu na poslednja tri meseca 2022, te da je iznosila 4,9 milijardi dolara, premašivši tako prognoze rasta od 7,1 odsto.

Celogodišnja zarada kompanije porasla je 11,2 odsto dok je obim prodaje na međugodišnjem nivou dostigao 2,3 odsto. U saopštenju kompanije navodi se da je rast EBITDA, kada su u pitanju srednjoročni ciljevi, bio bliži gornjoj granici.

Kompanija AB InBev je povećala dividendu sa prošlogodišnjih 50 centi na 75 centi po akciji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...