Jedinstvena izložba polovnih vozila

Automobili od 6.000 do 206.000 evra na sajmu u Areni

AutomobiliBankeBiznisLifestyleNovacOsiguranjeSrbija

29.11.2021 18:13 Autor: Stanislav Stanišić 2

Automobili od 6.000 do 206.000 evra na sajmu u Areni Automobili od 6.000 do 206.000 evra na sajmu u Areni
Prvi Sajam korišćenih vozila održaće se od 3. do 5. decembra u beogradskoj Štark areni. Pred predstojeće praznike istraživanja organizatora događaja pokazuju da će... Automobili od 6.000 do 206.000 evra na sajmu u Areni

Prvi Sajam korišćenih vozila održaće se od 3. do 5. decembra u beogradskoj Štark areni. Pred predstojeće praznike istraživanja organizatora događaja pokazuju da će tržište polovnih automobila ove godine dostići svoj maksimum u odnosu na prethodnih pet sezona.

Na području Srbije je tokom 2020. godine ukupno prodato 20.865 novih vozila. Korišćenih automobila ukupno je prodato 142.623, od čega je 21.984 vozila bilo staro između jedne i šest godina.

U okviru Sajma korišćenih vozila posetioci mogu da očekuju izuzetno široku ponudu upravo automobila starosti od jedne do šest godina, zatim jangtajmera i oldtajmera, novih vozila, ATV/QUAD vozila, motornih sanki, motocikala i različitih električnih rešenja.

Svi izlagači garantuju posetiocima sajma legalnost i poreklo automobila, pređenu kilometražu, servisnu istoriju, tehničku ispravnost vozila, da vozilo nije bilo havarisano, i izdaju pisanu garanciju na motor i menjač, ali i na ostale mehaničke ili elektronske sklopove.

„Lista izlagača je utvrđena, prisutne će biti ovlašćene kuće i auto-placevi sa tradicijom. Fizička lica nemaju mogućnost izlaganja vozila, a raspon cena je od 6.000 do 206.000 evra. Najskuplji će biti jedan Maybach sa pređenih 5.000 kilometara“, kaže za Biznis.rs osnivač i direktor Sajma korišćenih vozila Filip Mrlješ.

On dodaje da organizacijom ovog događaja želi da doprinese formiranju što zdravijeg tržišta polovnih automobila.

„Cilj nam je da ljudi više nauče o korišćenim vozilima, što će im promeniti percepciju o stanju na tržištu, tako da će izlagači dosta pažnje posvetiti edukaciji posetilaca, jer se tek poslednjih godina trendovi kod nas menjaju. Sve je zdravije tržište korišćenih vozila, sa njihovom jasnom istorijom održavanja i korišćenja“, smatra Mrlješ.

Posetioci i kupci će tokom trajanja sajma moći da dođu do informacija o kupovini polovnih automobila na kredit ili lizing, kao i opcijama za njihovo osiguranje. Povoljna kamata od 3,49 odsto važiće do kraja decembra i to za celokupnu ponudu firmi koje izlažu, a ne samo za eksponate.

„Ideja je da pored izloženih automobila pratećim uslugama omogućimo zainteresovanima da dođu do željenog i pouzdanog vozila, uz odlične uslove finansiranja. Automobil nije samo prevozno sredstvo već igra ozbiljnu ulogu u našim životima, tako da je ideja da motivišemo ljude da investiraju u novija vozila“, zaključuje Mrlješ.

Organizator najavljuje sledeći sajam već u maju naredne godine, bez bojazni da će naići na konkurenciju u tradicionalnom beogradskom Sajmu automobila jer, kako on konstantuje, tržište korišćenih vozila je značajno veće.

Radno vreme sajma će svakog dana biti od 10 do 19 časova. Cena karte je 300 dinara, a za decu do 10 godina ulaz je besplatan.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...