u pripremi poseban zakon kojim se reguliše status javnih preduzeća

MMF zahteva od Srbije strožu monetarnu i fiskalnu politiku

Banke

1.11.2022 13:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

MMF zahteva od Srbije strožu monetarnu i fiskalnu politiku MMF zahteva od Srbije strožu monetarnu i fiskalnu politiku
Članovi delegacije Međunarodnog monetarnog fonda insistirali su na sastanku u utorak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu na strožoj monetarnoj i fiskalnoj politici... MMF zahteva od Srbije strožu monetarnu i fiskalnu politiku

Članovi delegacije Međunarodnog monetarnog fonda insistirali su na sastanku u utorak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu na strožoj monetarnoj i fiskalnoj politici i u skladu sa tim predložili adekvatne mere, saopštio je kabinet šefa srpske države.

Delegacija MMF je predložila te mere imajući u vidu da je Srbija u prvoj polovini ove godine imala dobar rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 4,1 odsto, ali da se do kraja godine može očekivati usporavanje realnog rasta na tri odsto, pošto je kriza u Ukrajini izazvala ekonomski problem na globalnom nivou, prenosi Beta.

Vučić je zahvalio na predlozima i ukazao da je Srbija od početka fiskalne konsolidacije 2014. godine uvek poštovala preporuke Međunarodnog monetarnog fonda i imala aktivan aranžman sa tom institucijom, piše u saopštenju.

Na sastanku je bilo reči i o energetskoj bezbednosti, a Vučić je tim povodom, kako se navodi, naglasio da je osnovni cilj Srbije razvijanje investicionog plana za energetski sektor sa projektima kao što je izgradnja novih gasnih interkonektora, koji će poboljšati energetsku sigurnost i stabilizovati proizvodnju električne energije.

Taj plan će biti predstavljen u ažuriranoj Strategiji razvoja energetike Republike Srbije, koji će uključivati projekcije do 2050. godine.

Po pitanju reforme državnih i javnih preduzeća, Vučić je rekao da je u pripremi poseban zakon kojim se reguliše status javnih preduzeća u zemlji.

  • IVAN

    1.11.2022 #1 Author

    Izgleda da mmf sve diktira u svetu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...