učestvovalo više od 60 volontera erste banke

Velika akcija uređenja Obedske bare

BankeLifestyle

20.10.2022 16:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Velika akcija uređenja Obedske bare Velika akcija uređenja Obedske bare
Nakon pauze zbog pandemije korona virusa, Erste banka je ponovo aktivirala program volontiranja i u saradnji sa Arhus centrom Novi Sad i JP Vojvodinašume... Velika akcija uređenja Obedske bare

Nakon pauze zbog pandemije korona virusa, Erste banka je ponovo aktivirala program volontiranja i u saradnji sa Arhus centrom Novi Sad i JP Vojvodinašume iz Novog Sada, realizovala veliku akciju „Prijatelji Obedske bare“.

Kako se navodi u saopštenju, više od 60 Erste volontera uz veliku pomoć četrdesetak mališana i više od 30 predstavnika partnerskih organizacija, protekle subote udružilo je snage i vredno radilo u jednom od najstarijih rezervata prirode u svetu, koji je još 1989. godine proglašen za međunarodno značajno stanište ptica – IBA područje.

Tom prilikom volonteri su uređivali i zaštitnom farbom premazivali novu osmatračnicu za ptice ukupne površine 50 metara kvadratnih koju je donirala banka, očistili od granja i smeća oko pola kilometra teže pristupačne plovne staze za ptice i postavili dve nove info table.

„Za nas je ovo zapravo povratak na Obedsku baru nakon više od deset godina i opet smo uživali u ovom čarobnom i važnom rezervatu. Bilo je sjajno osetiti entuzijazam i dobru energiju naših volontera jer su upravo oni vetar u leđa za dalje slične akcije, koje sa nestrpljenjem očekujemo. Istakla bih da bez partnera uspeh ne bi bio zagarantovan i zato se zahvaljujem Arhus centru iz Novog Sada sa kojim sarađujemo dugi niz godina, kao i našim domaćinima JP Vojvodinašume“, rekla je Sonja Konakov Svirčev, ekspertkinja za društveno odgovorno poslovanje u Erste banci.

Darija Šajin, koordinatorka akcije iz Arhus centra Novi Sad rekla je da je ovom akcijom pokazano partnerstvo privatnog, javnog i civilnog sektora na Obedskoj bari koje je dalo sjajne rezultate.

„Volontirajući ulažete malo, a dobijate mnogo, jer boreći se za očuvanje prirode i lepšu okolinu podižete kvalitet sopstvenog života, života svoje dece i najbližih, menjajući svet na bolje“, istakla je Šajin.

Erste banka Srbija i Klub Erste volontera već tradicionalno, preko deset godina, organizuju i podržavaju velikе volonterskе akcijе na uređenju različitih lokaliteta u Srbiji, kojima pomažu zajednicu.

Poziv na aktivizam i širenje značaja volonterizma jedna su od misija Erste banke, a ova akcija bila je posebna i po tome što se po prvi put uključio tim volonterskog servisa koji je nedavno formirala Mreža “Zelena stolica“. Na taj način ovu akciju su, kao koordinatori radnih grupa, podržali volonteri iz Sombora, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Beograda i Pirota, navodi se u saopštenju.

 • SUNCOKRET

  20.10.2022 #1 Author

  Korisna akcija i lepa prilika, za druženje poslovnih partnera. Volonterstvo je stvarno humani poduhvat a Obedska bara zaslužuje veću pažnju.

  Odgovori

 • goca87

  20.10.2022 #2 Author

  Odlično, svaka čast

  Odgovori

 • GOCA BG

  20.10.2022 #3 Author

  Verujem da se nece zavrsiti na jednoj akciji,ima tu jos mnogo posla oko uredjenja…

  Odgovori

 • MAJA

  21.10.2022 #4 Author

  E lep povod da se spoji lepo i korisno…evo i mi organizujemo čišćenje ispred naše zgrade lišća, pa hoće može da se pridruži😉

  Odgovori

 • Dunja5

  21.10.2022 #5 Author

  Lepo je procitati ovako nesto!

  Odgovori

 • GAGA

  22.10.2022 #6 Author

  Bilo je krajnje vreme. Zasavica je najbolji primer kako se prirodni rezervat moze pretvoriti u turisticku atrakciju, a da se ne ugrozi staniste ptica i zivotinja

  Odgovori

 • ZVEZDICA01

  23.10.2022 #7 Author

  Trebalo bi vise ovakvih akcija i vise drustveno odgovornih kompanija ukljuciti.

  Odgovori

 • Tina

  25.10.2022 #8 Author

  To je jedna humana I lepa akcija. Boravak u prirodi je zdrav. Treba da se sto vise organizacija I firmi ukljuci u njeno cisnjenje I odrzavanje. Priroda ce nam visestruko vratiti

  Odgovori

 • N.N.

  25.10.2022 #9 Author

  Svaka cast

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...